Wpis z mikrobloga

Mirki szukam routera. Żadnych bajerów oprócz tego żeby się nie ścinał. Nie gram w gry. Mieszkanie 65m2, prędkość do 750. Router mam niestety w szafie jak na obrazku. Nowy będzie na półce przed skrzynką. Mam connect box od upc ale przy tylu urządzeniach (2 telefony, tablet, zegarek, drukarka, 2 laptopy, telewizor, czytnik) wifi często się wiesza. Oczywiście nie wszystkie urządzenia działają na raz. Tak samo było z poprzednim connect boxem na innym mieszkaniu. Szukam jakiegoś routera do połączenia z connect boxem, a ten przestawię na bridge. Marka tylko Asus. Czy taki AX55 wystarczy, czy lepiej dołożyć do np. AX68U? Biorę na firmę więc wyjdzie taniej.

#wifi #router #upc #internet #komputery #asus #swiatlowod #pytanie
nick230 - Mirki szukam routera. Żadnych bajerów oprócz tego żeby się nie ścinał. Nie ...

źródło: comment_1639936620EbNT8J7RIpKPKHPs6vSTZY.jpg

Pobierz
  • 32
@nick230: Jesli twoj router bedzie mial 4 porty i jeden wan do podlaczenia sie UPC to nie jest potrzebny switch, dopoki nie bedziesz chcial podlaczyc wiecej urzadzen po kablu. Jesli kiedys bedzie taka potrzeba sam switch jest tanszy, proste modele nie wymagaja zadnych ustawien.
@MaxVerstapen: @dktr: @krzywy_kanister: Wytłumaczcie mi jeszcze jedno proszę, czy router upc musi być podpięty w tej szafie? Do tego kabla (koncentryka?) zaznaczonego na czerwono? Nie mogę go podpiąć w salonie do tego kabla tv(to nie jest ten sam?) Również w salonie do rj45 oraz do upc routera wtedy podepnę nowy router, a w szafie podłącze switcha (ktory sie przez rj45 będzie łączył z nowym routerem z salonu oraz pozostałe
nick230 - @MaxVerstapen: @dktr: @krzywy_kanister: Wytłumaczcie mi jeszcze jedno prosz...

źródło: comment_1640016718WKf46pHYuLLTNgRdz7PHj6.jpg

Pobierz