Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Ardeo: odniosę się do mojego szpitala. Na wiosnę królowały roczniki 30-40, a w chwili obecnej 60-70. Nie mówię że to wina szczepionek, czy nagłej niedostępności do ochrony zdrowia( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ardeo: Przecież szczepienie to NIE ochrona przed czymkolwiek tylko dostęp do nagród typu wejście do kina, restauracji, pobyt w hotelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ardeo: Polaków szczepiono wodą z kibla. Albo Niemce jak to Niemce, tak jak z proszkami do prania czy inna chemia. Dali do Polski szczepionkę bardziej rozcieńczoną
  • Odpowiedz
@Ardeo: najlepiej byłoby sprawdzić (o ile są takie dane), czy chorują osoby z tych samych grup wiekowych co rok temu.
Może tak być, że w ubiegłym roku zachorowało ~3 mln osób, głównie starszych, a w tym roku ~3 mln osób młodszych i niezaszczepionych.

A może ta szczepionka już niż nie daje []
  • Odpowiedz
@Ardeo: zauważ, że w 2020 były dość mocne obostrzenia - teraz w 2021, gdy obostrzeń nie ma, a statystyki są podobne oznacza to, że szczepionka działa - bez niej i bez obostrzeń te statystyki byłyby wywalone w kosmos
  • Odpowiedz
@Ardeo: Spoko, ja jak wśród znajomych zadaję podobne pytania to mówią mi że nie wiem jak działa szczepionka i podsyłają jakieś definicje z wikipedii (które kłócą się z tym co sami mówią), a na wytknięcie niespójności wysyłają dalsze definicje... nie zadawaj pytań, przyzwyczaj się, zaszczep się i zamknij mordę.
(°°
  • Odpowiedz
Jeżeli nie zmniejsza transmisji, ale łagodzi objawy, to powinno być mniej hospitalizowanych/zgonów. Skoro teraz nie ma poprawy, to dlaczego jest ona oczekiwana przy poziomach wyższych zaszczepienia 70-90%?

@Ardeo: Ależ widać tutaj rezultaty. W 2020 były zamknięte wszystkie knajpy, zamknięte szkoły, zamknięte hotele, zamknięte lasy xD a w sylwestra (nielegalny) zakaz przemieszczania się, który niby był a niby nie. Obecnie jest wyjebongo na ograniczenia, ~50% wyszczepienia, i wynik identyczny jak rok
  • Odpowiedz
@Ardeo: W zeszłym roku miałeś lockdown, wszystko pozamykane, a ludzie siedzieli w domach. Do tego ludzie bali się wirusa. Teraz nie masz żadnych ograniczeń i ludzie maj wylane w wirusa.
  • Odpowiedz