Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Czy wejscie w #informatyka od strony supportu it w kierunku czegos w rodzaju admina albo innego "konserwatora" to dobry pomysl?

Czego sie uczyć? Nie mam kompletnie doświadczenia w branzy, ale lubie dłubać w elektronice i kompach, naprawiac, gdy cos nie dziala to patrze w manual/datasheet i probuje rozwiązać problem. Niestety jesli chodzi o programowanie to jestem kiepski, cos tam kombinuje z html/css/js i arduino ale to raczej kopiowanie z neta i przepisywanie pod siebie. Mam uprawnienia SEP do 1kV jak cos to zmienia xD
Jak patrzylem po ofertach to wymagaja zazwyczaj jakis prostych rzeczy w stylu znajomość systemów do zarzadzania pctami, ew serwerow windows czy linux, powershell, serwery baz danych...

W 2022 zamierzam sie podszkolic, zalozyc wlasny serwer w domu i sie nim bawic po pracy tylko nie wiem co najważniejsze i jak, bede wdzieczny za podpowiedzi.

A i pytanie czy 3k netto na poczatek to osiągalna kwota? Bo to takie minimum przy ktorym nie bede musial korzystać z oszczędności

#pytanie #kiciochpyta #programowanie #admin #administracja
ButtHurtAlert - Czy wejscie w #informatyka od strony supportu it w kierunku czegos w ...

źródło: comment_163966115627g35GqSCJPxOVsracJQqW.gif

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MilionoweMultikonto: Za 5l chciałbym byc kims w rodzaju głównego "technika" w jakiejs malej lub sredniej firmie, co ogarnia wszystkie komputery i serwery by działały prawidlowo. A takie marzenie to w perspektywie 10l zalozenie wlasnej firmy outsorcujacej uslugi pomocy i doradztwa w IT, bo wiem ze w polsce powiatowej jest na to zbyt - nie potrzebują informatyka na stale a kogos kto wpadnie by przeinstalowac system, zalozyc serwer albo pomoc przy
  • Odpowiedz