Żona jest na macierzyńskim dostaje co miesiąc kase z zusu. Od września do tej kasy przychodziło dodatkowy przelew na około 1000zl z zusu. Myśleliśmy że to jakieś wyrównanie na koniec roku. Teraz dzwonią że oni się pomylili i ta kasa miała być dla pracownicy salonu gdzie moja pracowała wcześniej.
Pomylił się ZUS i bank. I teraz dzwoni babka że się pomylili i musimy oddać cała tą kasę.
Co robić?
W opisie przelewu tylko ZUS i data. Skąd mieliśmy wiedzieć że to pomyłka?
Chłop co odpalił Patronite jakieś 5 godzin temu i sru ma 13 kafli na miesiąc xD
A znając regularność SciFuna, to te 13 tysi będzie szło na nic nie robienie - choć może to go zmobilizuje i przynajmniej raz na miesiąc coś dostaniemy.
Żona jest na macierzyńskim dostaje co miesiąc kase z zusu. Od września do tej kasy przychodziło dodatkowy przelew na około 1000zl z zusu. Myśleliśmy że to jakieś wyrównanie na koniec roku.
Teraz dzwonią że oni się pomylili i ta kasa miała być dla pracownicy salonu gdzie moja pracowała wcześniej.
Pomylił się ZUS i bank. I teraz dzwoni babka że się pomylili i musimy oddać cała tą kasę.
Co robić?
W opisie przelewu tylko ZUS i data. Skąd mieliśmy wiedzieć że to pomyłka?
#finanse #kiciochpyta #pieniadze #prawo
Mogę w ratach oddawać jak już po 200zl max. Nie ma opcji oddać 3,500zl bo po prostu nie mam.
Co ma bank do tego?
@Qontrol: w uproszczeniu - to tak lub zaczną pomniejszać kolejne wypłaty.