Wpis z mikrobloga

Hej Mirki Podróżnicy! Gdzie najlepiej bookować loty liniami Emirates? Chce zarezerwować lot do Dubaju na styczeń i szukam pro tipów gdzie i jak bookować żeby uzyskać jak najlepszą cene. Bardzo dziekuje za kazda pomoc! Ewentualne tipy co do bookowania na miejscu tez bardzo mile widziane! #podroze #podrozujzwykopem #dubaj #latanie #samoloty #biletylotnicze #skyscanner
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daerro: to wszytsko zależy od trasy i daty, nie ma tak, że w danym miejscu będzie najtaniej z danej linii. Przy niewielkiej różnicy najlepiej kupować u Emirates na wypadek potrzeby kontaktu z nimi i zmian. Jeśli bilet wystawi pośrednik to będziesz musiał płacić później dodatkowo za pośredniczenie.

Na Twoim miejscu sprawdziłbym momondo i skyscanner w wersji norweskiej, szwedzkiej i austriackiej. Różnice w cenie wynikają z tego, że działają tam duzi
  • Odpowiedz
  • 0
@Pan_Nimbus: Bardzo dziekuje za najbardziej rzeczowy komentarz :) na pewno skorzystam z porad. Co do pozostałych komentarzy to leciałem juz innymi liniami do Dubaju - tym razem chce polecieć Emirates, nie business class ale chociaz ekonomiczna. Takie widzimisie :)
  • Odpowiedz
@daerro: a zależy Ci stricte na Dubaju, czy na locie Emirates?

Może być tak, że lot w inne miejsce będzie tańszy, a przystanek w DXB i tak zrobisz.

Jeśli chodzi o komfort lotu to warto też rozważyć Qatar Airways (w sumie to samo, inne kolorki) jeśli jeszcze nie leciałeś, bo też latają do Dubaju i mogą oferować konkurencyjne ceny. W normalnych warunkach zobaczyłbyś przy okazji Dohę, ale teraz to zostaje tylko
  • Odpowiedz
@Pan_Nimbus: jak patrzę na pierwszy lepszy lot w lutym to 4k za economy i tak zawsze było. Kiedyś dało się przez polską stronę Emirates bookowac ale to zablokowali. Może IP sprawdzają. 2100 dosyć drogo z Polski, zazwyczaj koło 1500 jest, ale sezon teraz i jedna z najlepszych destynacji, bo cały kraj szczepiony i brak obostrzeń poza maskami, więc może dlatego. Niedawno miałem gościa z Polski, za 4k kotem leciał biznesem,
  • Odpowiedz
@blinxdxb: to ja też patrzyłem luty z tą cena 2700, później wrzucę dokładnie to sobie ewentualnie sprawdzisz jakie są różnice. Dobrze wiedzieć, że jest coś na rzeczy, bo pewnie w wakacje z Afryki będę wracał tak żeby odwiedzić Dubaj. Kupując sobie tam powrotny mógłbym się zdziwić odrobinę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A te 1500 to jak sprawdzasz u siebie, czy jak kupowałeś w PL? Może już
  • Odpowiedz
@blinxdxb: to tak:

12.02-17.02 - WAW-DXB, 2174 zł.
12.02-17.02 - DXB-WAW, 2722 zł.

Co ciekawe i tak przypadkiem trafiłem najniższą cenę z PL. Według mojej zaufanej wyszukiwarki taka regularna cena na trasie WAW-DXB w lutym to 2343 zł, a DXB-WAW to
  • Odpowiedz
@blinxdxb: kliknąłem aby szybciej i prawdopodobnie krótki termin pobytu dał taką cenę. Ta regularna o której pisze to był wynik wyszukiwań dla lotów z pobytem 6-12 dni.

te same daty jakbym chciał do Polski i spowrotem to 4600.

No to grubo. Więc albo kupię sobie wcześniej powrotny, albo VPN. No i w ostateczności Wizzair pewnie tak cen nie podbija ( ͡° ͜ʖ ͡°) Swoją drogą piękne
  • Odpowiedz
@Pan_Nimbus: przecież do Dubaju możesz lecieć od ręki i nawet za 180pln w dwie strony da się ogarnąć flydubai jak masz znajomych w cabin crew, wystarczy być zaszczepionym, ale przecież każdy rozsądny człowiek jest.
  • Odpowiedz
@blinxdxb: no tak (jestem zaszczepiony), ale bardziej chodzi mi o połączenia z Abu Zabi - Rosja, Kazachstan, Azerbejdżan i jeszcze kilka ciekawych, a wszystko za grosze. Tam już gorzej z formalnościami, do Rosji póki co Polak nie da rady.
  • Odpowiedz
  • 0
@blinxdxb: Hej! Korzystajac z okazji, czy bylbys na tyle miły i polecił gdzie najlepiej sie zatrzymac w dubaju na tydzien? Aby dobrze sie zwiedzalo sam dubaj jak i aby byla dobra baza wypdowa np. Do Abu Zabi. Zaczynam planowac ten tygodniowy urlop i szukam jakichs wskazowek. Bardzo Ci z gory dziekuje jesli znajdziesz chwile aby sie odezwac na priv lub tutaj aby i inni skorzystali. Dobrej nocy!
  • Odpowiedz