Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Niebieskipasek here. Czy tylko ja fantazjuję o mocnym makijażu partnerki do łóżka?

Zwykle w dyskusjach, czy to w internecie czy na żywo, faceci zarzekają się że nie lubią mocno wymalowanych kobiet. Z drugiej strony widać ich ślinienie się do tak odpicowanych lasek.

Od dłuższego czasu marzy mi się aby moja różowa podała mi się w mocnym makijażu. Ładnym, dopracowanym, ale intensywnym - jak np. można zobaczyć na tutorialach urodowych na YT. Tak jak zdarza się ubranie ciekawej bielizny, tak ja marzę o tym (raz na jakiś czas, wiadomo że nie przy każdych igraszkach). Niestety mam przy boku #szaramyszkadlaanonka i mimo wielokrotnych rozmów, wygląda że nigdy moja ciekawość nie zostanie zaspokojona, nawet jednorazowo. Raz dostąpiłem zaszczytu lekko pomalowanych ust, podobało mi się.

Czy tylko u mnie zrodził się taki f----z (a raczej ciekawość)? Czy jest w ogóle do czego tęsknić, może spełnienie fantazji byłoby rozczarowujące? Jak mocny makijaż sprawdza się w łóżkowej praktyce? Czy różowym taki makijaż dodaje pewności siebie w łóżku tak jak twierdzą że czyni to np. w pracy?

Zachęcam do wypowiedzi obydwie strony.

#zwiazki #s--s #niebieskiepaski #rozowepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61b714fc1a841e000b7de44a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wygryw_z_wyboru: nie jest powiedziane że po 10-15 godzinach tutoriali będziesz wszystko potrafił. Oprócz wiedzy trzeba mieć do tego sporo talentu. Ja mam tak z włosami - mam szczotki, wałki, elektryczne lokówki, prostownice i inne cuda na kijku, godziny oglądniętych tutoriali a i tak zero talentu do układania włosów. I choćbym chciała to po użyciu czegokolwiek z powyższych będę wyglądać jakby piorun we mnie trzasnął. Jedyny ratunek w tym, że moje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Miriamele: @notoelo: @helga-von-klusken:

to juz nawet nie chodzi o to by codziennie walic full make up ktorego stworzenie trwa godzine, wiadomo. W ten sposob mozna ogarniac sie na wyjscia w weekend. Mowie o lekkim makijazu, kobiety potrafia nierowno nakladac podklad, zle go blendowac, robic jakies krzywe albo za grube kreski, n-----c nieumiejetnie pudru albo robic inne dziwne rzeczy.

Posiadanie skilla pomoze nawet w tworzeniu lekkiego makijazu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Wygryw_z_wyboru: puder i pociągnięcie rzęs tuszem nie zrobi z dziewczyny 5/10 laski 7/10, tu trzeba więcej czasu i umiejętności. A to że dużo kobiet się oszpeca makijażem zamiast poprawiać nim wygląd to już inna sprawa, niektóre tego zwyczajnie nie dostrzegają albo nie chce im się bardziej postarać. Widocznie wolą sobie pooglądać netflixa co sprawia im przyjemność, zamiast starać się przypodobać obcym ludziom, w czym nie widzą dla siebie korzyści.
  • Odpowiedz
@notoelo: czy ona myje włosy przed pracą wtf xD mi makijaż, czyli podkład, cień eyeliner mascara 10 min zajmuje, wlosy też chwilunie( ͡º ͜ʖ͡º) w życiu nie spędziłam 1.5 h nad robieniem tapety, nawet nie mam tyłu kosmetyków żeby ich używać przez1. 5 h
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: nie nauczysz się robić profesjonalnie makijażu w 15 godzin xD, polecam spróbować i zobaczysz jak ci to świetnie pójdzie po 15h. Poza tym profesjonalne kosmetyki i narzędzia do makijażu to wydatek od kilkuset do kilku tysięcy złotych, plus wiele z nich ma krótką datę ważności, więc jak ktoś się nie maluje na co dzień to taka inwestycja może być totalnie bez sensu.

A na ulicach widać coraz mniej kobiet
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Każdy ma jakąś strefę komfortu, widocznie dla twojej różowej to jest nienoszenie makijażu i skoro chcesz, żeby z tej strefy wyszła to musisz ją zachęcić. W twojej fantazji nie ma nic złego, ale wyobraź sobie, że to ona ciebie prosi żebyś się pomalował do łóżka bo ją to kręci. Zgodził byś się bez wahania czy jednak byś się trochę wykręcał? Nie napisałeś w jaki sposób z nią rozmawiasz, a
  • Odpowiedz
  • 0
może zaproś ja do jakiejś d-------j restauracji żeby się o------a jak na festyn i wtedy ją zerżnij

@maein problem zaczyna się jak np moja bez prysznica wpierw to nie dopusci. Więc jak prysznic to i makijaż znika.
  • Odpowiedz
d: Opie jeśli dziewczyna się nie maluje, nie ma odpowiednio dobranych kosmetyków, nie umie itp. itd. To po prostu zrób jej prezent i umów (za jej zgodą) ją na wykonanie makijażu wieczornego i powiedz że np. w tym czasie przygotujesz kolację i spędzicie miło wieczór. No bo jak inaczej?

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
  • 0
Niestety ona ma chłopa który jest niezadowolony bo lasce nie chce się robić doprecyzowanej tapety która ty potem zniszczysz. Mam nadzieje ze cię zostawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

XDDDD

Mam nadzieję że ty zawszę będziesz spełniać wszystkie zachcianki swojej drugiej połówki a ona Tobie. I będziecie tacy wiecznie zadowoleni... Związek to spełnianie marzeń innych a nie zostawianie kogoś przez to z mu się coś podoba. Co za dzban....
  • Odpowiedz
SpienionyKról: @Wygryw_z_wyboru: piekne wyparcie rozowych paskow i usprawiedliwianie bycia niezadbana bulwą. nie bede tracic godzine dziennie czasu rano na malowanie czy mycie włosów, lepiej obejrzec netflixa, oo tak mam sie malowac, zeby jakis anon na ulicy mial na co patrzec xDDDD hurdur teraz to niemodne, nie zarabiam geba na zycie to nie bede tracic czasu na dbanie o siebie xDDD

ale pamietaj ty jako facet musisz byc idealnie zadbany
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: To nie do końca tak działa. Te, które czują się dobrze w makijażu poświęcają czas na naukę tej sztuki. Te, które się same siebie nie lubią w nim-nie. To, że tobie się wydaje że każda kobieta zyskuje w makijażu nie znaczy, że one same tak myślą, nawet jeśli prawda jest inna. Ja na przykład źle się czuje w mocnym makijażu, bo mam wrażenie że wyglądam jak przerysowana postać z
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru no zgadzam się ze sporo lasek nie za dobrze się maluje tzn mogłyby poprawić technikę. Ale pytałeś po prostu czemu nie robią tutoriala irl codziennie, więc tylko chciałam rzucić światło ile to godzin znarnowanych w imię ulotnego i subiektywnego lepszego wyglądu dla mnie na codzień strata życia ¯_(ツ)_/¯ i mówię to jako laska która uwielbia mejkap, świetnie go robi, ale okazjonalnie.

SpienionyKról: @Wygryw_z_wyboru: piekne wyparcie rozowych paskow
  • Odpowiedz