Aktywne Wpisy

Vladimis +135
K---a jak żyć w tym kraju.
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto

patryk-kabacinski-1 +259
Morderstwo na bezdomnym w okolicach Muzeum Morskiego w Rotterdamie
https://youtu.be/rRd_eV8Q9sg?t=39
#holandia #mordercy
https://youtu.be/rRd_eV8Q9sg?t=39
#holandia #mordercy
źródło: holandia_m
Pobierz

W swojej wypowiedzi w pewnym sensie uczyniła kobiecość pustym, bezużytecznym i wyzbytym ze wszelkiego znaczenia określeniem. Jeśli wszystko może być kobiece to mówiąc, że ktoś wygląda kobieco musiałbym doprecyzować, co dokładnie mam na myśli, więc równie dobrze mógłbym pominąć to słowo.
#takaprawda #bekazlewactwa #4konserwy #neuropa
źródło: comment_16390726236dLYoo6DVUq6ayMYtftQKl.jpg
Pobierzedit: jak ktoś nie ma ostrej i szerokiej szczeny, klaty i zarostu czada, to oznacza, że jest niemęski? jestem ciekaw ilu wykopków w takim razie oblałoby test na męskość
@paragonik: tak
@paragonik: większość
@Morskipas: No ale w sumie trochę tak jest. Weź pod uwagę że nie da się ustalić jednego uniwersalnego wzorca "kobiecości", bo "kobiecość" jest czym innym w Europie, czym innym w Azji i czym innym wśród dzikich plemion żyjących w dżungli. Tak samo postrzeganie "kobiecości" ulega zmianie na przestrzeni wieków - przykładowo
Ale Maja nie robi tutaj żadnego rozróżnienia na kultury i różne pojmowanie kanonów kobiecej urody w różnych czasach. Mam wrażenie, że to Twoja nadinterpretacją mające na celu ratować jej nie do końca przemyślany wpis.
Jeśli zobaczysz początek jej wpisu, to zauważysz że pisze to ze swojej perspektywy, zatem odnosi się od obecnych kanonów piękna i obecnego rozumienia kobiecości. Zatem, to, że