Wpis z mikrobloga

Możecie mnie wyśmiać ale ja to nie tylko uważam, że max wygra te mistrzostwo tylko też red bull. Hamilton był cholernie szybki na c4 podobnie jak cały sezon mercedes ale na pierwszym stincie na c3 to nie potrafił odjechać bottasowi, może to było taktyczne choć wątpię ale jednak nie bez powodu szybko się ich pozbyli. W Abu Dhabi wgl ich nie będzie najtwardsza będzie c3 a podobno i tak pirelli przewiduje 2 pitstopy.

W skrócie: red bull 1-2 i może jakiś pech mercedesa albo kosmiczne tempo Ferrari i Wcc dla red bulla
#f1
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JestemStudentemPrawa: z Redbullem to bedzie cięzko 44pkt bo Botas w tym sezonie jest mocniejszy niz Perez ale, że Max wygra to ja obstawiam, że tak. Jednak przez wiekszość sezonu Redbull był lepszy i o ile PRZEBUDOWA Abu Dabi nie zmieniła charakterystyki totalnie to myślę, że Redbul bedzie lepszy.
  • Odpowiedz
@Raa_V: Zmiany które wprowadzili w Abu Dhabi kompletnie zmieniają charakterystykę tego toru. Usunięcie większości 90 stopniowych zakrętów i wrzucenie w to miejsce szybkich i średnio szybkich zakrętów raczej premiuje samochody które radzą sobie lepiej z przodem.

Red Bull radził sobie genialnie w strefach trakcji co było widać w Monako, Baku, Austrii, Meksyku. Za to Mercedes radził sobie lepiej na torach gdzie szybkość bolidu była ograniczana przez przyczepność przodu takich jak
P.....z - @Raa_V: Zmiany które wprowadzili w Abu Dhabi kompletnie zmieniają charakter...

źródło: comment_16388783513uc607B0qmZh4L4KIrVis9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Prychacz: Zobaczymy na razie to troche wróżenie z fusów. O ile S2 wydaje się totalnie pod mercedesa to S1 i S3 wygląda na redbulowe. Muszę po robocie sprawdzić, gdzie w zeszłym roku redbull uciekał.
  • Odpowiedz
@milosz1204: No właśnie z tych 90 stopniowych oryginalnych zakrętów została tylko 12 i 16, można podciągnąć 14 ale tam chyba też został zmieniony kąt zakrętu.

Sprawdź onboard z trzeciego sektoru jak to wygląda, 13 będzie bardzo szybka, a 15 pewnie bez odjęcia
P.....z - @milosz1204: No właśnie z tych 90 stopniowych oryginalnych zakrętów została...
  • Odpowiedz
Hamilton był świeżo po covidzie

@Raa_V @Prychacz: sry, Hamiltonowi nie wierzę bo często gada podkoloryzowane bzdury pod publiczkę by wyjść w dobrym świetle a Covid to idealne wytłumaczenie na słabszą formę by potem gadać ludziom jaki to on boski, jeżdżący świetnie mimo przeciwnościom. Jasne, że był po Covidzie ale to nie był chyba ważący i decydujący czynnik, że gdyby nie on to wygrałby wszystko z palcem w nosie.
  • Odpowiedz