Wpis z mikrobloga

@Matt_888: Są dwie zasady, które tłumaczą wszystko:

1. Coś wskazuje na skuteczność szczepionek - to na pewno wina innych czynników
2. Coś wskazuje na nieskuteczność szczepionek - to na pewno wina szczepionek, wskazywanie na inne czynniki to robienie fikołków

( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jamtojest2: jest też druga para zasad:
1. Coś wskazuje na skuteczność szczepionek - to na pewno dzięki szczepionkom, wskazywanie na inne czynniki to robienie fikołków
2. Coś wskazuje na nieskuteczność szczepionek - to na pewno wina innych czynników

( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Anien: to porównaj sobie jeszcze jak było rok temu / w poprzednich falach. @Matt_888 wrzucał kiedyś mapę zgonów taka sama ale za 2020 i kompletnie nie było widać różnicy jaka teraz jest widoczna gołym okiem. Nagle tak starych przybyło na wschodzie czy zbudowali po jednym szpitalu w każdym powiacie na zachód od Wisły?
  • Odpowiedz
@Nieszkodnik: no w tygodniu jak sam wyliczyłem było 41 zgonów w Lublinie, w Warszawie 124. Czyli na 100k osób: 11,98, a w Warszawie 7,02. Jednak tydzień wcześniej różnica była jeszcze większa, a dwa tygodnie temu pewnie jeszcze większa. Fala zakażeń w Lublinie już przeszła i teraz ta ilość już bardzo spadła, w Warszawie właśnie przechodzi i dopiero zaczyna spadać. Czy jest więc szansa, że za tydzień tych zgonów na 100k
  • Odpowiedz
@Matt_888: teraz szury wolnościowcy walczą z costa coffee bo przedsiębiorca sam zarządził swoją firmą XD wolność dla wszystkich, no chyba, że mi się nie podoba co robią inni to nie XD
  • Odpowiedz
@Matt_888: myślę, że analizę to będzie można dopiero zacząć jak miasta takie jak Poznań czy Wrocław będą miały ten sam kolor na mapce co Lublin (w tym samym czasie)
  • Odpowiedz