Wpis z mikrobloga

hej. chcę kupić Apple Care do nowego MacBooka Pro 14". W Cortlandzie i u innych jabłkowych kosztuje około 1099zł. W komputroniku 949zł. Ale... Na allegro można znaleźć nawet za 879zł. Macie jakieś doświadczenie w takich zakupach na allegro? Można na tym polegać? Wiem, że ostatecznie najważniejsze jest, żeby odpowiedni zapis o wydłużonej gwarancji znalazł się na apple.com, ale mam jakieś obawy czy przypadkiem za jakiś czas nie cofną
#apple #macbook
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ccore: Liczy się wnętrze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tu ich 2 konto allegro https://allegro.pl/uzytkownik/R-PC/oceny

Tak naprawdę to już ich kiedyś sprawdzałem, jak szukałem miejsca, gdzie kupić Macbooka. W końcu wziąłem tam, gdzie było najtaniej.

Na allegro masz też weźjabłko.pl, też autoryzowany, ale stronę mają ładniejszą, jeśli to ważne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@k__d: ładna czy nie, przy budżecie nadszarpniętym przez wydanie takiej kasy na komputer, osiem dyszek w kieszeni to osiem dyszek w kieszeni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ccore: jak dziala applecare? kupuje macbooka 16 i aktywuje leci 12miesiecy i od razu applecare czy czekac np pod koniec gwarancji i dopiero kupic applecarE?
  • Odpowiedz
@JK91: Możesz kupić AppleCare w dowolnym momencie obowiązywania 12-miesięcznej gwarancji producenta. Dostajesz 3 lata gwarancji od momentu zakupu macbooka, czyli dodatkowe 24 miesiące po wygaśnięciu standardowej gwarancji.

• Odpowiedz
@Ccore: dziekuje

tak, udalo sie zlapac podstawowego 16' za 12 tys (1300zl taniej, promocja w neonet) na firme i mysle ze jak sobie go zostawie to dokupie gdzies w polowie gwarancji apple cara, nawet przy odsprzedaży to będzie zawsze na plus:)

dziekuje jeszcze raz za informacje
  • Odpowiedz
@Ccore: Jeśli masz jakiegoś znajomego, który ma niemiecką kartę płatniczą to poproś go aby zakupił Ci na oficjalnej stronie AppleCare+. Cenowo wychodzi podobnie niż nasz AppleCare ale masz do tego ubezpieczenie, które jest też respektowane w Polsce.
  • Odpowiedz