Wpis z mikrobloga

Wiedzieliście, że samo przechorowanie COVIDA i uzyskanie przeciwciał nie kwalifikuje się do statusu ozdrowieńca?
Możecie mieć wynik testu, że mieliście covid i macie przeciwciała, a kapitań państwo ten wynik tekstu będzie miał w dupie.

Zgadnijcie powód.

#szczepienia #covid19 #koronawirus
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tevens: wyniki badań p-ciał nie są brane pod uwagę bo nie chodzi o zdrowie, tylko o sprzedaż produktów medycznych i utrudnianie życia tym, którzy tych produktów nie chcą
  • Odpowiedz
@elerbas: no nie zawsze, wykonałem test, aby się dowiedzieć czy przechorowałem COVID i czy mam przeciwciała. Dostałem wynik, że mam przeciwciała. Chciałem uzyskać status ozdrowieńca i dostałem informacje, że bez kwarantanny się nie liczy.
  • Odpowiedz
@Tevens: @elerbas: Zgodnie z przepisami po uzyskaniu covida idzie się na co najmniej 10 dni na IZOLACJĘ DOMOWĄ (nie kwarantannę) i po jej zakończeniu (jeśli jest potrzeba lekarz POZ może przedłużyć ten czas) status ozdrowieńca nakładany jest automatycznie
  • Odpowiedz
ale przecież to zawsze idzie w parze bo mając pozytywny wynik testu masz kwarantannę.

@elerbas: a co jeśli ktoś nawet nie wiedział, że chorował (bezobjawowy), więc testu nie robił w ogóle?
  • Odpowiedz
@danieldan: Dokładnie, chodzi głównie o sprzedaż produktów medycznych używanych do leczenia chorych na covid. Z punktu widzenia finansowego firm najlepiej byłoby, żeby szczepionki na żadne choroby nigdy nie powstały. Dlatego nad szczepionkami na choroby na które nie ma szczepionek właściwie teraz się nie pracuje (hiv, ebola, wścieklizna, malaria). Największa kasa jest z leczenia, a nie z zapobiegania. Na covid szczepionki opracowano, ale dlatego, że bez nich epidemia na tyle zniszczyła
  • Odpowiedz