Wpis z mikrobloga

@S7-1500: ja mam jednak trochę empatii i szanuję laski za jakąkolwiek wiedzę o polityce. Bardziej to ja się boję lasek z krzyżykiem z komunii zawieszonym na szyi, te to dopiero potrafią mieć wyprane mózgi przez babcię albo rodziców, ale jednocześnie nie generalizuję i staram się takie lepiej zrozumieć.
  • Odpowiedz
@StoSloty1488: ale co to znaczy "prawdziwa lewaczka/lewak"? czesto slysze to naduzywane okreslenie i sie zasttanawiam: jak ktos jest przeciwnikiem religii, jest za dostepem do aborcji to juz jest "lewakiem"?
  • Odpowiedz
@S7-1500: Jak widzę różne gwiazdki czy błyskawice w profilu, to jest duża szansa że trafiłem na osobę z lewicowym gwoździem w głowie.

Tzn. osobę, która z założenia hejtuje każdego, kto ma inne poglądy od niej, jeśli ktoś się z nią nie zgadza to mu pisze "wy***ać", brak jej kultury wypowiedzi i zazwyczaj cechuje się brakiem krytycznego myślenia (nie - bezrefleksyjne powtarzanie hejterskiej pseudokrytyki za GW i czytanie krytyki politycznej nie ma
  • Odpowiedz
@S7-1500: Gdybym szukał to pewnie przesuwałbym ze względu na wiek. Młodsze pokolenie wychowane już na web 2.0 ma po prostu potrzebę przynależności wyrażającą się we wrzucaniu wszędzie symboli i haseł z którymi się identyfikują. Taka jest komunikacja dzisiejszej młodzieży, rozumiem ją, ale jest już inna niż kiedy sam miałem po 20 lat, sam nie mam takich potrzeb. Czy wrzucanie tego na portal randkowy jest zasadne? Być może chcą się upewnić
  • Odpowiedz