Wpis z mikrobloga

@Krejziismylife: Autorytaryzm, totalitaryzm i zamordyzm 3 różne rzeczy. Teoretycznie jest możliwe życie w państwie z autorytarnymi rządami, ale bez zamordyzmu o ile znaczna większość społeczeństwa popiera takie rządy. Tyle, że żeby zmienić ustrój z demokratycznego na niedemokratyczny to bez zamordyzmu się nie obejdzie i tutaj Konfa nie chce siędo tego przyznać
  • Odpowiedz
@Krejziismylife: ja #!$%@? serio to jest ta sama partia Korwina która kiedyś mówiła o wolności jednostki? XD tego że każdy jest inny i każdy ma prawo robić co chce bo chcącemu nie dzieje się krzywda? Przecież ten obrazek z jednością jest tak obrzydliwy że nie mam słów. Czy naprawdę już tam sami Bosakowcy zostali? Serio Korwin aż tak został przez narodowców rozegrany? Xd
  • Odpowiedz
ja #!$%@? serio to jest ta sama partia Korwina która kiedyś mówiła o wolności jednostki? XD tego że każdy jest inny i każdy ma prawo robić co chce bo chcącemu nie dzieje się krzywda?

@PeterGosling: wolonściowcy zostali zjedzeni, a następnie wysrani przez patokonserwy i nacjoluchów, stając się ponurą karykaturą samych siebie
  • Odpowiedz
@sorek: Jeszcze się nie zdarzyło, żeby dojrzała demokracja gdzieś upadła. Zazwyczaj to upadają niestabilne systemy zainstalowane przez kogoś z zewnątrz.

Podaj mi jeden przykład jakiegoś demokratycznego państwa, które upadło.

A monarchie są przestarzałym systemem, który już nigdy nie wróci. A przy okazji są bardzo słabym i niestabilnym systemem.
  • Odpowiedz