Aktywne Wpisy
noipmezc 0
zgadujcie moje imie
Riiuku +37
Sousa był najlepszym trenerem po euro 2016 i taka jest prawda futbolu. Jedyna osoba która potrafiła wmówić tym patałachom, że coś potrafią. Wszyscy od lewa do prawa #!$%@? go za wylewy w defensywie ale po tych kilku latach widać, że to nie był przypadek i my po prostu nie mamy dobrych defensorów. #mecz
Staję przed pewnym trudnym wyborem i chciałbym prosić o poradę. Pytanie kieruję do osób na B2B, a temat dość pilny, bo jutro muszę się zdeklarować. Mianowicie mam takie dwie możliwości:
- Umowa o pracę za kwotę 10 k brutto/mies
- Umowa B2B za kwotę 600 zł/netto/dzień (przy założeniu 21 dni roboczych ~12600 netto)
Jakie są realne koszty na B2B w tej chwili? Zakładając koszt biura rachunkowego oczywiście, bo nie mam wiedzy księgowej. ¯\_(ツ)_/¯
Dziękuję serdecznie za wszelkie udzielone informacje. ( ͡º ͜ʖ͡º)
#b2b #it #praca #pracbaza #podatki #dzialalnoscgospodarcza #pracait
@bojlerynka: czyli generalnie ktoś Ci proponuję stawkę równowartą do kosztów miesięcznego zatrudnienia na UoP przy umowie na 10 tys. brutto. Zrób sobie prosty RZIS i oblicz różnicę wynagrodzeń netto, uwzględniając, że w 2 przypadku nie masz chorobowego oraz płatnego urlopu (-1 miesiąc wynagrodzenia).
to zalezy od wielu czynników, np. ulg albo wybranego rodzaju opodatkowania.
to najmniejszy koszt, księgowa z prowincji kosztuje 100-150zl/mc, licencja na program i samiedzielnie rozliczanie kosztuje ze 20zl/mc
w skrócie - b2b opłaca się oczywiscie bardziej. 10k brutto na UOP to jakies 7,1k na czysto, a z 12.600 + VAT na
@bojlerynka: A czy na B2B będziesz miał urlop, L4 i jakieś benefity typu multisport/luxmed?