Wpis z mikrobloga

Wykopki

Ostatnio mój pracodawca wymagał ode mnie aby siedział po godzinach w pracy. Żebym zostawał jeszcze z 30-40 minut ( ͡° ͜ʖ ͡°) i czasem sie logował oczywiście za darmo.

Pracuje zdalnie i wylogowuje się gdy kończę prace o 15. Rano loguje sie 10-15 minut wcześniej bo mam taki zwyczaj ze wolę przeczytać wcześniej maile i sie nastawić chwile na dzień.

Jak na to reagować? Ten ułomek już przeprowadził ze mną pogadankę czy mi sie podoba w firmie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Pracowałem w innych firmach nigdy od mnie nikt nic nie chciał po godzinach mimo różnych niefajnych rzeczy, czas pracy świętość. Jestem w kropce. Kadry nic nie zrobią bo firma to gowno.

Chce tu dotrwać do wiosny/lata. Grać jak Janusz zagra? Jak ewentualnie ewidencjonować te nadgodziny żeby na koniec zażądać zapłaty? Poradzicie coś?

#pracbaza #prawopracy #hr
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak na to reagować?

@Moksza_Sroksza: normalnie, ignorowac. Ewentualnie rozgladac sie za nowa praca. Do lata nie czekaj, bo jesli przyjda nowe lockdowny itp to mniej rekrutacji bedzie.
  • Odpowiedz
@Moksza_Sroksza: Nigdy żadnemu szefowi nie powiedziałem że mi się podoba w firmie albo jestem zadowolony z zarobków ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: zawsze mówie że chujnia choćby płacili 40k a jak ktoś sie zesra to rzucam robote w ten sam dzień, polecam.
  • Odpowiedz