Wpis z mikrobloga

Npce na całym świecie mają to do siebie, że przez brak własnej tożsamości zawsze wydaje im się, że mieszkają w słonecznej Kalifornii i obowiązuje ich wszystko to co obowiązuje zamieszkałych tam tiktokowych influencerów.

@6alance: pieknie ujete!
@sugmadig: Z jednej strony tak, zgadzam się. Z drugiej problem leży gdzie indziej. Problem leży w tym, że 3 dawka nie jest nową szczepionką, tylko starą. To tak jakbyś przyjmował szczepionkę na grypę z poprzedniego sezonu. Sztuczka ze szczepionkami na grypę polegała na tym że tworzono ją na podstawie estymacji jakie odmiany grypy mogą pojawić się w tym roku. Tu natomiast próbuje się wcisnąć znowu ten sam produkt, co jest moim
@Jarasznikos: ponad 90% skutecznosci ale nie jest skuteczna (ʘʘ) dane osob hospitalizowany po szczepieniu vs. niezaszczepieni tez pewnie sfalszowane a w szpitalach leza statysci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Was dupa boli, ze szczepionki dzialaja, nikt po nich nie stal sie warzywem, wasze filozofie sie nie sprawdzily i i jedyne czego sie czepiacie to to ze ktos po nich zlapal covida. Ciezko zrozumiec co
@sugmadig: No tak, najpierw miały być 2 dawki, teraz ma już być trzecia i mam wobec tego być całkowicie bezkrytyczny, bo to przecież normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ciekawe, że w Izraelu mieli 3 dawki i wiele im to nie pomogło.
@sugmadig: Tyle, że nad tamtymi było trochę więcej lat badań i nie jest w to zamieszana polityka, gdzie teraz jak czytasz artykuły różne to są sprzeczne wnioski? Nie wiem też skąd taki wniosek, że nie wiem co to wzw XD. Widać ty za to jesteś taki inteligent, że jakieś wątpliwość wobec szczepionki na covid=debil, a ten co przyjmuje z automatu jest genialny.

Wiem też tyle, że na początku mówiono co innego
@sugmadig: Nie rozumiem czemu mnie nazywasz ekspertem. Nigdzie tak o sobie nie powiedziałem. To ty tu zgrywasz cwaniaczka i inteligenta i śmiejesz się z innych.

taki ekspert a nie wie, że nad szczepionkami mRNA pracowano ponad 20 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i co to ma do rzeczy? Rozmowa jest o wirusie, którego pierwsze przypadki odnotowano w 2019 roku. Równie dobrze można powiedzieć, że same szczepionki
@Kamilo67:

Rozmowa jest o wirusie, którego pierwsze przypadki odnotowano w 2019 roku

@Kamilo67: pierwsze przypadki odnotowano w 2003 podczas pierwszego sarsu. Jakbys nie wiedzial to ten wirus nazywa sie sars-cov-2 a szczepionka na niego jest w wiekszosci oparta na szczepionce sprzed 20 lat. Powtarzasz rzeczy ktore w necie sa juz oklepane i tylko tacy jak ty wciaz na nie leca. Wymyslcie cos lepszego.