mam taki problem w #mazda3 #mazda nie mam ogrzewania ani klimy w aucie. Panel milczy mogę sobie wciskiwać, nic się nie podświetla na ekranie również nic się nie pojawia. Miał ktoś podobny problem? #gownowpis #mechanikasamochodowa #samochody #motoryzacja
@brakloginuf: @widmo82: tak bezpieczniki ok @trzaichlac69: Ogólnie o cokolwiek do tego auta jest trudno. Myślałem, że jak kupię auto którego pełno na ulicy to wejdę to pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego a tu cyk nie ma. Kompresora Klimatyzacji kilka miesięcy szukałem. Tak samo teraz szukam linki gazu, i uszczelki drzwi. To do drugiego auta którego wyszło raptem 30 000 sztuk nie mam problemu z częściami.
@Lardor: kolega raczej zartowal, usterka elektryczna jak kazda inna, wiec da sie ja usunac. Pojedz na serwis i niech zaczna od "podaczenia pod komputer" ( ͡°͜ʖ͡°)
@Lardor: ale nie taki komputer, bo to co Ty masz to typowe pod obd2 co jedynie same bzdury umozliwia typu odczyt podstawowych bledow i ich skasowanie, a potrzeba interfejsem typowo pod mazdy, zeby sprawdzic m.in. czy modul klimy w ogole odpowiada
@Lardor: typowe w tym modelu, mialem mazde 3 1 generacji. Pod tymi guzikami i pokrętłami są blaszki które sie odklejają i guziki nie reagują. Trzeba dać do przylutowania
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link