Wpis z mikrobloga

@boleK1315: Oh tak, z zatrudniania ludzi można napisać osobna książkę, a później pewnie ci sami walą wpisy na wykop typu "firma sobie beze mnie nie poradzi". W mojej branży to jeszcze pół biedy, Ty pewnie coś koło budowlanki/mechaniki robisz tak wnioskuję po kwotach także serdecznie gratuluję cierpliwości mimo wszystko, ja bym to jebnal po miesiącu, chodzenie pracownikom na rękę w wielu branżach to w ogóle jest żart i robienie sobie
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn: Nie wiesz za bardzo jak wygląda budowanie tzw portfolio, skilla itp w IT które idzie obok rotowania między B2B/JDG i UOP zależnie od tego jaka firma, jaka robota i ogólnie jaka sytuacja, ale koniecznie się musisz wypowiedzieć bo trzeba się przyczepić, prawda? ()
Ale nom dla wyjaśnienia to aktualnie UOP zwykły, wcześniej kilka lat jdg, UOP, na sam początek jdg i freelance, w kolejności "
  • Odpowiedz
@keuaiBKonczylNocnomWartem: Pisałeś tak, że wyglądało jakbyś miał własną działalność, a wrzuciłeś wyniki z kalkulatora dla umowy o pracę. Jak robisz na B2B czy na UoP gdzie masz 50% koszty uzyskania przychodu, to ten kalkulator po prostu nie jest dla Ciebie. Do tego inne kalkulatory w sieci mają spore rozbieżności przy większych kwotach.

Wiem, drobne złośliwości mogłem sobie darować, ale naprawdę nie chodziło mi o to by iść na noże. Czasem
  • Odpowiedz
Wgl to nie wiem czemu praca na etat w IT miałaby wykluczyć pracę w domu - to że pracuje na UOP nie znaczy że nie robię nic po przyjściu z pracy i od razu uprzedze domysły - nie, nie robię "nadgodzin" za free tylko własne projekty i inne g---o dla ubogich
  • Odpowiedz