Aktywne Wpisy

Mirki pomóżcie mi rozsądzić czy laska chce mnie zrobić w bambuko. Otóż od około 3 miesięcy spotykam się intensywnie z #rozowypasek lvl 27 z #tinder. WIdujemy się prawie co 2 dni i każdy weekend i często w tygodniu śpi u mnie, bo mam większe mieszkanie, mieszkam o wiele bliżej jej pracy niż ona. Wczoraj wieczorem wpadła na netflix & dociskanie jej głowy do mojego brzucha, po całej

Iskaryota +26
Smartfony zabiły fotografię, to fakt.
Przez cały pobyt na wakacjach spotkałem może 3 osoby z czymś innym niż telefon do robienia zdjęć.
Rozumiem, że dla 95% ludzi taki snapshocik wystarczy, by pochwalić się rodzince na whatsappie co teraz jedzą albo co robią.
Gdzie się jednak podziali fotograficzni amatorzy? Ludzie, którzy chcą uchwycić coś więcej niż jedną wielką interpretację algorytmów odszumiających i kontrastujących? Pobawić się ustawieniami, ogniskową, spróbować zrobić coś inaczej, w tym
Przez cały pobyt na wakacjach spotkałem może 3 osoby z czymś innym niż telefon do robienia zdjęć.
Rozumiem, że dla 95% ludzi taki snapshocik wystarczy, by pochwalić się rodzince na whatsappie co teraz jedzą albo co robią.
Gdzie się jednak podziali fotograficzni amatorzy? Ludzie, którzy chcą uchwycić coś więcej niż jedną wielką interpretację algorytmów odszumiających i kontrastujących? Pobawić się ustawieniami, ogniskową, spróbować zrobić coś inaczej, w tym
źródło: photo-output
Pobierz

Piszę sobie skrypt który robi ok. 1000 insertów, w przypadku domowego laba takie zapytanie trwa chwilę ale skrypt docelowo będzie uruchomiony na produkcji gdzie nie ma tak szybkiego połączenia do bazy i chciałbym sobie zasymulować takie środowisko. W jaki sposób mógłbym zasymulować takie produkcyjne środowisko?
- skrypt w pythonie który używa pyodbc
- docker z SQL Server Express postawiony na Synology.
@login_zajety_sic: powinienes miec cos takiego jak preprodukcja /stage - czyli odtworzone srodowisko prod bedace jak najblizej warunkow prod ale wiadomo - po kosztach i tam to odpalac
jak nie masz to stawiasz, jak nie mozesz postawic to znaczy ze jestes w januszeksie i nie ma co tego sprawdzac
lol to zapisz sobie co jest do wlozenia w inny plik nawet zamiast do bazy a potem naraz z tego pliku do bazy
@Przemosz: weź mu nie podpowiadaj lepiej, nikt w żadnej poważnej firmie tak nie robi, z asyncio tez mozesz go ciekawie wpakowac jesli tam sekwencja idki nadaje np
@Przemosz: @Tank1991: Nie no, w sleep nie bede się bawił, nie chce sztucznie spowalniac skryptu.