Aktywne Wpisy

jmuhha 0
Wytłumaczy mi skąd faceci koleżanek mają 3000 na zakup pierścionka i z 5000 zł na wyjazd na wakacje gdzie się oświadczają? ( ಠ_ಠ)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
źródło: 1000026376
Pobierz
Wojciech_Skupien +170
Syn lvl 5 zaprosił sobie kolegę na chatę, stoję w kuchni i słyszę jak mówi mu "a mój tata to mój przyjaciel i on potrafi wszystko".
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna

#programowanie
Czy da się zrobić aby funkcja wzięła kilka tablic dwuwymiarowych zdefiniowanych w mainie i użyła ich w swoim podprogramie? Jeśli tak to jak musi wyglądać definicja tej funkcji i jej wywołanie w mainie?
Cały czas wyskakuje mi jakiś błąd w kompilatorze i już nie wiem...
fun(int *arr, size_t width, size_t height)i analogicznie dla kolejnych. Dla ułatwienia możesz zamknąć to w jakaś strukturę i puszczać wskaźnik do niejTaka funkcja moze wygladac tak:
f(int **tablica);f(int*** tablica);i użycie
f(tablica);@Kedamik: Ewentualnie jeśli mają to być tablice(nie te alokowane dynamicznie) to zgodnie ze sztuką powinno to być tak:
f(int[X][Y][Z])Void Funkcja(char tab1[3] [3], char tab2 [3] [3])
{
// definicja
@Kedamik: zmień to na
funkcja(char tab1[] [3], char tab2[] [3])Wstyd się przyznać ale nie działał mój kod przez literówki w nazwach tablic *facepalm*