A to inna sprawa, b--ń do ochrony osobistej to w praktyce tylko pozwolenie na noszenie bo sama b--ń niczym się nie różni od sportowej czy kolekcjonerskiej.
wolno mi kupić rewolwer czarnoprochowy na dowód osobisty, nabić 6 kul, przyczepić sobie takich 5-6 na pas i drugie tyle - wlozyc do plecaka, wyjsc na miasto i paradować sobie ulicami, a nie mogę kupić normalnej broni, od której nie byłbym narażony na samoistne postrzelenie :>
No, ale przecież powszechnie wiadomo, że jak zwiększymy dostęp do broni to się pozabijamy wzajemnie na ulicach.
#polityka #bron #romb #prawackihumor #lewackalogika
źródło: comment_BGKlI5eZx4OxRMoH2n8hE6DacxYMfWYA.jpg
Pobierz@Baron_Al_von_PuciPusia: dlaczego tak uważasz? Wydaje mi się, że nie masz racji.
Mnie zdzwił trochę wynik anglii mają chyba najbardziej rygorystyczne prawo a mają więcej broni niż my ;)
Dlaczego?
@fir3fly:
@Baron_Al_von_PuciPusia:
To akurat kiepski argument. Jak ma istnieć jakakolwiek kultura i tradycja, skoro nie ma powszechnego dostępu do broni? :)
A co to jest powszechny dostęp do broni? Dzisiaj b--ń może dostać praktycznie każdy niekarany a strzelectwo jakoś się słabo rozwija.
@spluczka:
Zmień informatorów ;)
@fir3fly:
bez ubiegania się o pozwolenia. idziesz,
A to inna sprawa, b--ń do ochrony osobistej to w praktyce tylko pozwolenie na noszenie bo sama b--ń niczym się nie różni od sportowej czy kolekcjonerskiej.
@spluczka: Zależy jak definiujesz powszechny dostęp?
@fir3fly: Więcej szczegółów dostaniesz pod tagiem #bron ewentualnie #projektdedal znajdziesz tam ludzi, którzy mają b--ń i mogą Ci wskazać drogę.
Chyba chciałeś napisać 2-3 miesiące.
@spluczka:
@Baron_Al_von_PuciPusia: j/w
wolno mi kupić rewolwer czarnoprochowy na dowód osobisty, nabić 6 kul, przyczepić sobie takich 5-6 na pas i drugie tyle - wlozyc do plecaka, wyjsc na miasto i paradować sobie ulicami, a nie mogę kupić normalnej broni, od której nie byłbym narażony na samoistne postrzelenie :>
bezsens
@nico112: mógłbyś coś więcej napisać, ew. podrzucić jakiś link?
@spluczka: o ile ich właściciele by na to pozwalali :>.
@fir3fly: Ale pytanie możesz zadać pod tymi tagami. ;x
No możesz sobie chodzić dziś po ulicy miasta z nabitą bronią czarnoprochową i nikt Cię za to nie zatrzyma
Na co konkretnie?
@fir3fly:
@nico112: jak wygląda w Polsce zdobycie pozwolenia na (noszenie?) b--ń, w celach samoobrony, bez wyraźnych powodów.