Wpis z mikrobloga

Coś mi się stało że smakiem i węchem, od 2 dni kompletnie nie rozpoznaje smaków/zapachów, wszystko mi smakuje takim zgniłym jajem, okropny smak czegoś zepsutego, zapach taki sam. Aż odecgciewa mi się jeść, ale pamiętam że kiedyś podczas przeziębień/infekcji dróg oddechowych czułem ten sam smak i zapach tylko w mniejszym stopniu, musi to być covid? Czy niekoniecznie a jeżeli tak to po jakim czasie to minie

#covid19 #koronawirus
  • 11
@Ilawa Nie wachalem octu ale wachalem płyn do golenia na bazie alkoholu, wachalem wódkę i jagera. Nic nie czuję, niektóre zapachy np mięsa śmierdzą mi takim zgniłym jajem i jak czegoś spróbuję takiego to mam ochotę zwymiotować, obrzydliwy smak xd tak samo jak paliłem papierosa, to wtedy najbardziej czułem ten smak w ustach, czegoś zepsutego

Wódki próbowałem, czuje tylko ostry smak alkoholu w smaku, ale ogólnie jak wachalem to nic nie czułem
@selectGwiazdkaFromTabelka Nie, ten smak jest taki specyficzny że nie da się go opisać słowami, a wszystko co jem smakuje właśnie tym specyficznym smakiem, więc jakbym zamknął oczy nie miałbym pojęcia co to. Tak jakbym stracił węch i smak ale zamiast czuć niczego to czuje właśnie ten okropny smak/zapach