Wpis z mikrobloga

Czy jeśli będę ćwiczyć na rowerku 3 razy po 20min to spale tyle samo kalorii co jakbym ćwiczyła 60min bez przerwy? 20 min to moje max bo później psiochy nie czuje #chudnijzwykopem
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlackFoo: to akurat też mit, bo deficyt np. w moim przypadku - bez ruchu - nie przyniesie ŻADNEGO efektu. I nie jest to mój wymysł, tylko kilku lekarzy z kolei.
  • Odpowiedz
@Tenczlowiektutaj: dokładnie tak, milkyway
@BlackFoo: opieka poradni metabolicznej. Zaczynaliśmy od liczenia kalorii, diety. Po drugiej wizycie już powiedzieli, że to nie zadziała. "Panie idź pan babci liście pograbić, do roboty na piechotę, zamiast windy schody" - bez ruchu nawet jakby mi obcięli jeszcze bardziej zapotrzebowanie, to i tak by to nic nie dało, a nawet mogło zaszkodzić.

I taka prawda, dopiero jak zacząłem wszędzie łazić zamiast "podjeżdżać", to
  • Odpowiedz
@RRybak: takie bzdury mozna bylo opowiadać 10 lat temu, tak samo jak z ta teorią coby tluszcz zaczac sie spalac dopiero po 20minutach treningu. Szkoda nawet ci tlumaczyc, bo wstyd w 2021 przy obecnej wiedzy powtarzac takie glupoty.
  • Odpowiedz
takie bzdury mozna bylo opowiadać 10 lat temu, tak samo jak z ta teorią coby tluszcz zaczac sie spalac dopiero po 20minutach treningu. Szkoda nawet ci tlumaczyc, bo wstyd w 2021 przy obecnej wiedzy powtarzac takie glupoty.

@Tenczlowiektutaj: czyli reasumując - nie masz nic ani mądrego ani ciekawego do powiedzenia ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Haerbin: od siebie polecam spodenki do jazdy na rowerze z poduszkami w wiadomym miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja mam chyba z decathlonu, nie były jakieś drogie, a komfort jazdy zupełnie inny
  • Odpowiedz