Wpis z mikrobloga

Niedziela 14 listopad A. D. 2021 stan na godzinę 9.00.
Mama już gotuje rosół, zaraz będzie tłukła schaby. Ojciec leży na wersalce w rozpiętej koszuli, góruje nad nim brzuch mówiący o pozycji w wiejskiej społeczności (im większy tym ważniejsza funkcja) w ręku trzyma pilota, jedno oko zamknięte, drugie wpatrzone w Śląski koncert życzeń na TVS, spod soczystego wąsa wydobywają się odgłosy przypominające nie wiadomo co. Brat wrócił z imprezy więc będzie pewnie spał do 12 godziny. Przechodząc koło jego kurtki wiszącej w korytarzu wyraźnie czuć damskie perfumy zapewne jakiejś pięknej dzulietty. Ja jako 27 letni prawik bez znajomych poszedłem spać w sobotę o 23 myśląc o tym jak marną imitację życia prowadzę. Obudziłem się o 7.30 i nie mam żadnych planów oprócz f1 wieczorem. Oczywiście msza święta również była aczkolwiek odbyta w sobote. Ja nie byłem, bo trochę kaszle i mam katar.

Polska "szczęśliwa" rodzina
Wieś gdzieś w województwie śląskim
Pozdrawiam mietowaherbata94
#przegryw #zycie #wies
  • 18
@Mietowaherbata94: większość parafii w sobotę po 16:00 odprawia mszę jako niedzielnę
"Nakazowi uczestniczenia we Mszy Świętej czyni zadość ten, kto bierze w niej udział, gdziekolwiek jest odprawiana w obrządku katolickim, bądź w sam dzień świąteczny, bądź też wieczorem dnia poprzedzającego" (KPK kan. 1248)
@Mietowaherbata94: niech Cie brat przetrenuje i wingmanuje, otrzaskaj sie w kontakcie z laskami, pisz z dupami na czatach (NIE apkach randkowych), 27 lat to spoko wiek i dla wielu malolat to jest wlasnie dobry kasek.

Probujac, masz jakis % szans na sukces. Tkwiac w marazmie, poddajac sie - okragle 0.

Walcz.