Aktywne Wpisy

piotr-draus +14
#raportzpanstwasrodka. I łyso ?
źródło: 1000001201
Pobierz
TavarishPiesov +171
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000001201
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
ciekawe badanie odnosnie topical #finasteryd
#lysienie
0,1ml 0,25% => obniża DHT we krwi o ~25% (~3x mniej niż oral), w skórze głowy o ~50% (podobnie jak oral)
Można to rozcieńczyć do 1ml 0,025% i uzyskać podobny efekt, pokrywając cały skalp
źródło: comment_1636648264uGjmGlCkzwiAKpmv3ah3hJ.jpg
PobierzW ogole te 100mikrolitrow to jest prawie 0,25mg finasterydu, a taka dawka jest normalnie w Korei przepisywana na lysienie(tylko ze oralnie).
@eehhh: tak, dokładnie takie same wątpliwości miał Matt Dominance (czytałem kometarze na yt)
Niestety nie ma więcej danych, więc to obecny best guess. Możliwe, że po paru tygodniach finasteryd kumuluje się i jest większa obniżka DHT we krwi. Jako dowód anegdotyczny podam mojego brata, który stosuje topical fina wg tego przepisu 2 miesiące i nie
@eehhh: problem z oral jest taki, że nawet 1/4 dawki się kumuluje i z czasem daje podobny poziom obniżki DHT we krwi co pełna dawka, czytałem na reddit że 1/16 miałaby jakiś sens, ale ciężko takie coś łykać
https://www.wykop.pl/wpis/61072777/mirki-zaczalem-brac-finasteryd-od-8-miesiecy-biore/#comment-217138285
0,1 ml w stężeniu 0,25%, czyli 0,25mg fina rozpuszczone w 0,1ml
Upraszczając, 0,25mg to pożądana dawka leku. Można ją rozpuścić w takiej ilość ml, którą potrzebujesz do pokrycia skalpu i zaaplikować całość finasterydu. Ciekaw jestem, czy pokrycie większej ilości skalpu niż w badaniu nie zwiększa absorpcji systemowej (co pisałem w podlinkowanym komentarzu). Może