Aktywne Wpisy
ZielonaOdnowa +45
Mam maly przydomowy sad, wlasciwie ciagle w trakcie tworzenia od trzech lat od kiedy tu mieszkam.
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych
milo88 +202
Taka sytuacja, zamówiłem towar o wartości około 2750 euro i zapłaciłem kartą wielowalutową kantoru aliora. Stawka wymiany EUR/PLN wg ich aplikacji wynosił 4,47. Zgadnijcie po jakim kursie zrobili przewalutowanie... 4,80 tylko za to że nie wymieniłem środków na euro zawczasu tylko zrobili to za mnie z automatu, przez co skasowali mnie za sam proces wymiany na 900 zł. Podziękuję bardzo za taki kantor, zwykłe cwaniactwo i naciąganie ludzi.
#aliorkantor #alior #aliorbank #
#aliorkantor #alior #aliorbank #
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#sejm #korwin #bialorus #niepopularnaopinia #polityka
Przecież dla Łukaszenki Polska jest takim scapegoatem jak u nas dla jednej strony politycznej Niemcy a dla drugiej Rosja.
Gadki o niewykorzystanej szansy normalizacji stosunków między Polską a Białorusią to mrzonki, bo Łukaszenka zawsze będzie stawiał na Rosjan
@crv0: wystarczy sobie przypomnieć jak traktował Związek Polaków na Białorusi lata przed nawet napadem na Krym przez Rosję
Łukaszenka nie jest samobójcą.
Kurs Białorusi na zachód to pożegnanie się z władzą a może i życiem.
Utrzymujemy opozycje Białoruska jakieś krzyczące baby z gołymi cyckami #!$%@? wie kogo.W tym telewizję Biełsat która pochłania około 50mln zł non stop judzi i psuje stosunki. Zerowa dyplomacja od kilku lat. Nie uznajemy Łukaszenkę jako prezydenta. A teraz nagle wszyscy zdziwieni. Za obecna sytuację na naszej granicy ponosi #!$%@? PIS z przystawkami....
@GdziejestPrawda: Ja nie mówię o jakiejś integracji z zachodem ale zauważ że przez ostatnie dwadzieścia lat Łukaszenka mimo wszystko jakoś balansował między jedną a drugą stroną a teraz poszedł na pełną współpracę z Putinem, nawet chyba papiery podpisali ostatnio że Białoruś w przyszłości stanie się krajem związkowym Federacji Rosyjskiej.
Komentarz usunięty przez autora
@Brakus: To co wyżej. Imigranci sa za sankcje UE, a nie dlatego, że Polska popiera opozycję. Polska poparła
@Naczelny_Cenzopapista: słupki poparcia rosną, między innymi dzięki takim pożytecznym idiotom PiSu jak właśnie Korwin
Komentarz usunięty przez autora
Ehh mam nadzieję, że to bait i że nic głupszego już dzisiaj nie przeczytam
@gtk90: I mieli rację, Hitler oferował Polsce wspólną inwazję na Związek Radziecki i trzeba było się zgodzić. Czesi poszli na współpracę z Rzeszą i Praga ze swoimi pięknymi zabudowaniami do dzisiaj stoi, za to Polacy jak zwykle zero pragmatyzmu, odurzeni romantyzmem zrobili sobie bezsensowne powstanie warszawskie które też nic nie przyniosło oprócz śmierci kilkuset tysięcy ludzi i #!$%@? Warszawy. xd