Aktywne Wpisy

GabrielOcello +477
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w

mickpl +741
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci

Bahrain- Max wyprzedza poza torem to nie można ale sam nadużywał tego na poprzednich lapach dla uzyskania przewagi bez kary 7pkt zysku
UK vs Max, 25pkt zysku
Baku - sam z----ł z brake magic a Maxowi strzela guma, 25pkt zysku (stracone przez swój błąd)
Węgry- doublekill VB na redbullach- 25-18pkt zysku
Imola - wjechał w ścianę i pyk- Red flag i naprawa- 18-15pkt zysku
Russia- półfart z decyzją Lando o braku zmiany na intery- 7pkt zysku- p1 zamiast p2
vs ewidentne farty Maxa 2021,
-brak??
Obliczenia czysto teoretyczne i oczywiście mogłem coś pominąć albo źle coś interpretować ale powyższe dało łącznie 97-107pkt zysku nad Maxem na farcie.
#f1
@Bubbo: ale w Rosji to kwestia jak napisałem 7pkt za zrobienie p1 zamiast p2 więc 25zamist 18pkt, a Max miałby p3 z 15pkt zamiast 18pkt więc łącznie 10pkt różnicy jeżeli Lando zmieniłby opony i dał się wyprzedzić lub 3pkt różnicy gdyby nie dał się wyprzedzić. Finalnie
@NoChodzTu: Desz padał dla wszystkich, żaden fart mający bezpośredni wpływ na kogokolwiek a w pozostałych sytuacjach dotyczyły tylko kierowców.
Przeczytaj raz jeszcze albo obejrzyj wyścig jak nie wiesz o co w Bahrajnie chodziło. Imola i Hiszpania widziałeś tam jakieś działanie FIA? Coś było nielegalnie? Odnośnie rosji też przeczytaj raz jeszcze, poruszona została tylko kwestia że mógł mieć p2 a nie p3
UK - 32 pkt jeżeli już, jeden z najlepszych przykładów debilizmu i braku związku z rzeczywistością obecnych przepisów (zakładając p1 Hamiltona bez kontaktu to i tak przynajmniej 18 pkt)
Bahrajn - tu akurat bardziej spryt Hamiltona (i jedna z wielu kompromitacji FIA co do respektowania limitów toru), więc tego bym nie liczył
Baku 10 pkt
Hungaroring - 13-16 pkt
Imola - trudno powiedzieć - przynajmniej z 10 pkt (i