Wpis z mikrobloga

Ewidentne farty 2021 Hamiltona:
Bahrain- Max wyprzedza poza torem to nie można ale sam nadużywał tego na poprzednich lapach dla uzyskania przewagi bez kary 7pkt zysku
UK vs Max, 25pkt zysku
Baku - sam z----ł z brake magic a Maxowi strzela guma, 25pkt zysku (stracone przez swój błąd)
Węgry- doublekill VB na redbullach- 25-18pkt zysku
Imola - wjechał w ścianę i pyk- Red flag i naprawa- 18-15pkt zysku
Russia- półfart z decyzją Lando o braku zmiany na intery- 7pkt zysku- p1 zamiast p2

vs ewidentne farty Maxa 2021,
-brak??

Obliczenia czysto teoretyczne i oczywiście mogłem coś pominąć albo źle coś interpretować ale powyższe dało łącznie 97-107pkt zysku nad Maxem na farcie.

#f1
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@winsxspl: prawda, tak jak pisałem mogłem coś p-----ć w liczeniu i jest to tylko orientacyjnie bo wiadomo że mogło się wszystko stać
@Bubbo: ale w Rosji to kwestia jak napisałem 7pkt za zrobienie p1 zamiast p2 więc 25zamist 18pkt, a Max miałby p3 z 15pkt zamiast 18pkt więc łącznie 10pkt różnicy jeżeli Lando zmieniłby opony i dał się wyprzedzić lub 3pkt różnicy gdyby nie dał się wyprzedzić. Finalnie
  • Odpowiedz
@tomek0931: Ogólnie się zgadzam, ale jakby Maxowi nie jebnęła opona w Baku, to by nie było czerwonej flagi, więc nie byłoby restartu i brake magic by się nie wydarzył. Z fartów Maxa to jedyne co mi przychodzi do głowy to złapanie DRS za Schumacherem w USA, ale to taki mikrofarcik, który praktycznie nic nie zmienił.
  • Odpowiedz
@tomek0931: jakie p3 Maxa w Rosji, jak gdyby nie deszcz to skończyłby poza top5 bodajże, bo po dobrym starcie wyścigu, po pitstopie strasznie wtedy mu tempo spadło i już tak naprawdę było po zawodach..
  • Odpowiedz
@fenclu: Fartem było to że to Maxowi opona strzeliła a nie Hamowi. Złapanie DRS w USA nawet nie jest blisko poziomu farta w innych sytuacjach.
@NoChodzTu: Desz padał dla wszystkich, żaden fart mający bezpośredni wpływ na kogokolwiek a w pozostałych sytuacjach dotyczyły tylko kierowców.
  • Odpowiedz
@tomek0931: Bahrain to ewidentnie błąd VER, jakby poczekał i wyprzedził okrazenie później, to spokojnie by wygrał. Kolejne błędy: wpychanie się na Imoli i Hiszpanii na T1, tylko odpuszczenie HAMa sprawiło, że obaj ukończyli te wyscigi. Rosja to było p7, gdzie LEC doganiał sporo co okrazenie, więc nie wiem o jakim p3 piszesz klaunie xD
  • Odpowiedz
@sodja: Wpychanie się na T1 to błąd? Przecież to było w 100% świadome działanie, wiedział że HAM odpuści, a w obu przypadkach zyskał P1, więc jak można nazwać to błędem?
  • Odpowiedz
@sodja: i po co debilu jeden za obrażanie się bierzesz zamiast rzeczowo poprowadzić dyskusję? Lecisz na czarno.
Przeczytaj raz jeszcze albo obejrzyj wyścig jak nie wiesz o co w Bahrajnie chodziło. Imola i Hiszpania widziałeś tam jakieś działanie FIA? Coś było nielegalnie? Odnośnie rosji też przeczytaj raz jeszcze, poruszona została tylko kwestia że mógł mieć p2 a nie p3
  • Odpowiedz
@tomek0931:
UK - 32 pkt jeżeli już, jeden z najlepszych przykładów debilizmu i braku związku z rzeczywistością obecnych przepisów (zakładając p1 Hamiltona bez kontaktu to i tak przynajmniej 18 pkt)
Bahrajn - tu akurat bardziej spryt Hamiltona (i jedna z wielu kompromitacji FIA co do respektowania limitów toru), więc tego bym nie liczył
Baku 10 pkt
Hungaroring - 13-16 pkt
Imola - trudno powiedzieć - przynajmniej z 10 pkt (i
  • Odpowiedz
@satch_: Bahrajn to nie spryt Hamiltona tylko czyste, nieskrempowane k------o FIA. Pół wyścigu Hamilton tam przekraczał limity budując sobie przewagę czasową, a jak tylko Verstappen o to zapytał, to się sędziowie obudzili, że nie wolno. Potem już błąd RBR, że odpuścili pozycje Hamiltonowi, bo tak gówniane tempo miał, że jakby Verstappen przycisnął to by odrobił karę.
  • Odpowiedz