Aktywne Wpisy

DavyX +573
#titanic #filmy #kino #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu (chyba)
Oglądałem ostatnio Titanic i po seansie zaciekawiło mnie jak to naprawde było i ile wydarzeń pokazanych w filmie było prawdziwe a ile pokoloryzowane więc przychodze do was z listą (duzo uzytego tlumacza bo nie chce mi sie robic tego manualnie) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Czy muzycy z Titanica naprawde kontynuowali granie podczas gdy statek tonął?
TAK - 33-letni Wallace Henry Hartley,
Oglądałem ostatnio Titanic i po seansie zaciekawiło mnie jak to naprawde było i ile wydarzeń pokazanych w filmie było prawdziwe a ile pokoloryzowane więc przychodze do was z listą (duzo uzytego tlumacza bo nie chce mi sie robic tego manualnie) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Czy muzycy z Titanica naprawde kontynuowali granie podczas gdy statek tonął?
TAK - 33-letni Wallace Henry Hartley,
antywojo +128
Jem mięso, lubię samochody benzynowe, nie uznaję zaimków i mówię "NA UKRAINIE"
#bekazlewactwa #ukraina
#bekazlewactwa #ukraina

poszukaj: Cavanis - stara szlachta z Limanowej
Serwis szlachtaRP.pl udostępnia informacje na temat nazwisk szlacheckich - ich ... del; Catzenellbogen; Cauda; Caumont; Caus; Causar; Cavanis; lol Polska szlachta
(Cavanis). — W polu błękitnem — na trzech zielonych pagórkach — kosz złoty
-^^z trawą i srebrnym gołębiem między dwoma cyprysami. Nad hełmem w koronie tarcza
Sobieskich między dwiema palmami zielonemi. Nadany Mikołajowi i Jakóbowi Cavanis przez Jana m,
króla polskiego, w żółkwi 27 Listopada r. l68^. M Kor, ks 215 /. 220; Bork . prayp. Zapiski WP. Jackowskiego
Prof. Kaczanowski zauważył, że ludność Jurgowa, Rzepisk, Łapszanki czy Czarnej Góry jest antropologicznie podobna do Podhala. Te dwa regiony różni architektura, stroje czy gwara, ale antropologicznie nie ma większych różnic. Wynika to najprawdopodobniej z faktu, że w obydwu przypadkach mamy do czynienia z osadnictwem wołoskim.
Ciekawostką jest fakt, że kobiety na Spiszu mają ciemniejsze oczy, niż mężczyźni. Spisz dzielą też nosy. Mieszkańcy Jurgowa, Łapszanki czy Rzepisk mają nosy bardziej wypukłe, orle.
@espu: byłaby afera
@espu: serio ten Kuba był przez o z kreską? i jak pPolacy to raczej chyba nazywali się Kawanis