Wpis z mikrobloga

To jest beka, że jak szaraczkowi jakieś mendy przejmą ziemie przez zasiedzenie, to nie ma problemu. Ale jak miastu coś takiego się przydarzy, to typa skuwają w kajdanki, nasyłają cały aparat medialny i stawiają zarzut 10 lat. Mam nadzieję, że rolnik otrzyma uczciwy proces i zdoła udowodnić swoje racje. Nikogo to już pewnie nie będzie obchodzić, bo prezydent Gliwic zmieni się do tego czasu kilka razy i wszyscy o tym zapomną, ale przynajmniej zapłacą za to gliwiczanie ze swoich podatków, ku chwale systemu demokratycznego.
#gliwice
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzy_gracz: też mam nadzieje że rolnik będzie miał uczciwy proces i z uwagi na brak OC na ciągnik zapłaci wszystko z własnej kieszeni a być może na koniec będzie musiał sprzedać gospodarkę. Jak to mówią play stupid games, win stupid prizes ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że rolnik otrzyma uczciwy proces i zdoła udowodnić swoje racje.

@duzy_gracz: jak na razie nie ma żadnych papierów na te swoje bajki a jedyne papiery, jakie ma (tak sam mówi) to żółte papiery xD
  • Odpowiedz
@Andzejuk:

mariusze z brighton wiedzą lepiej ( ͡º ͜ʖ͡º)

Pytanie, którego nikt nigdy nie zadał, a może ktoś w końcu powinien: czy mariusze z brighton wiedzą cokolwiek? Ja to na przykład jestem ciekaw, czy znają język kraju, w któym pracują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: i ta działka 804 wzięła się z powietrza? Dziwnym trafem jest na jego polu hmmm. Przecież to jest Rosja. Chłop miał pole, gmina zabrała mi część tego pola i zrobiła z tego nowa działkę.

W Rosji też wszyscy w więzieniach mieli procesy i na papierze wszystko się zgadza
  • Odpowiedz
@duzy_gracz: odklejony dziad pewnie nawet nie widział mapy swojej działki i cała jego pewność że to moje była z tego że tatuś oral do drogi, w każdym mieście/wsi jest lokalny odklejony dziad najczęściej stary komuch który walczy z całym aparatem państwa o kawałki najczęściej o 30cm działki sąsiada
  • Odpowiedz
Ale jak miastu coś takiego się przydarzy, to typa skuwają w kajdanki, nasyłają cały aparat medialny i stawiają zarzut 10 lat

@duzy_gracz: mam nadzieje ze temu "rolnikowi" dodatkowo skonfiskuja majatek i jak wyjdzie za 10 lat z pierdla, to bedzie mogl ewentualnie isc do urzedu po zasilek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 57
@adrninistrator

@MamByleJakiNick: i ta działka 804 wzięła się z powietrza? Dziwnym trafem jest na jego polu hmmm. Przecież to jest Rosja. Chłop miał pole, gmina zabrała mi część tego pola i zrobiła z tego nowa działkę.

A wiesz o tym, że drogi istniały już wcześniej? Po to są plany przestrzenne, to nie jest tak, że gmina sobie nagle wzięła jego działkę i postawiła drogę xD
  • Odpowiedz
@Ka4az: Mój ojciec miał identyczną sytuację, również powiat gliwicki. Ma wybudowany dom ok. roku 2000, wszystko zgodnie z mapami, geodezją. Moja rodzina mieszka tam od wielu pokoleń.

Nagle w 2004 roku, mapy geodezyjne przeszły "cyfryzację". Ojciec chciał dobudować budynek gospodarczy w 2008r, pobrał mapy i okazało się, że według nowych map, droga przy jego posesji, urosła z szerokości 3m do 6m, a co więcej, jest to kosztem jego działki i teraz
  • Odpowiedz