Wpis z mikrobloga

Nadszedł czas by wymienic mego leciwego #huawei Mate 10 Pro na nowy telefon i jestem w czarnej dupie?

Czy to tylko ja czy wybór nowych telefonów to jedeno wielkie g?

Albo #samsung albo #xiaomi , przegryzane przez #oppo i #realme .

Najchętniej kupiłbym Mate 20 Pro / P30 Pro ale co mnie powstrzymuje to praktycznie brak dostępności nowych sprzętów (a jak już są to w chorych cenach, jak za praktycznie 3 letnie sprzęty).

Mirki i Mirabelki, możecie coś doradzić?

Co musi być?
- Amoled
- Dual SIM
- dobrze by było 256GB pamięci
- aparat dobrej jakości.

Cena? Osobiście wolałbym standardowo "im taniej tym lepiej" i nie iść w kierunku cen S21 Ultra i temu podobnych.

A i ekran najlepiej płaski!

Myślałem nad Realme GT Master, Poco F3, Oppo Reno 4/5/6 no i nie wiem co lepiej wybrać? Samsunga wolę unikać.

Pomóżcie!

#smartfon #telefony
  • 19
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Admast: Musisz zmienić nastawienie bo obecnie jedyne kompletne smartfony bez niedoróbek (software'owych i hardware'owych) to Samsungi, Iphony i po części Pixele. Huaweia zniszczyli a we wszelkich Xiaomi, Oppo, realme, oneplusach to albo soft kuleje, albo nie ma ładowania bezprzewodowego, albo aparat słaby. Bierz S21 zwykły albo S20FE ze snapdragonem.
@MrPrado30: ładowanie bezprzewodowe nie jest mi do niczego potrzebne.

Chyba naprawdę skończę z A52s (S21 to jednak mimo że mnie stać nawet na Ultra to nie widzę.sensu wydawać takiej kwoty na telefon, tak sknera jestem ;) )

Jedyne co mnie odrzuca od Samsunga to ilość syfu jaki pakują w soft i brak wersji z 256GB.
@fishery: myślałem nawet o S21 Ultra, ale potem stwierdziłem że tyle co używam to równie dobrze mógłbym wziąć 2500 złotych wyrzucić na ulicę.

Ogólnie Samsunga naprawdę wolałbym uniknąć i niech dla Trumpa i jego bana na Huawei wszystko bokiem wyjdzie.
  • 0
@Admast: Rozowa brała i stwierdziliśmy że 2k za ultra w stosunku do normalnego to przesada. Jeśli odpuścisz ponadprzeciętny aparat to polecam Motorola Edge 20 pro.
  • 0
@Admast: Weź też pod uwagę, że Samsung daje teraz 3 duże aktualizację więc jak A52s ma na start androida 11 to skończy na 14. Śmieci w sofcie są, to fakt ale to teraz standard u wszystkich producentów ze swoją nakładką.
@marecki22: taki początkowo był plan tylko że jak by nie było zaraz to będzie 3 letni telefon.

No i niestety, jak już wspomniałem dostać nowy jest to już niemożliwe, a używany kupować to średnio mi się podoba i płacić około 2k.
@Admast: miałem taką samą trudną decyzję i ogromny ból dupy z braku #!$%@?.. więc kupiłem iphone 13. więcej nie napiszę, ale nie polecam tego robić XD
@pw1: nie zamierzam przesiadać się na apple z jednego prostego powodu. Przez te wszystkie lata nazbierało mi się trochę aplikacji i nie mam zamiaru kupować tego drugi raz.

No i Apple to moja bajka.
@pw1: znalazłem używanego P30 Pro w dobrej cenie, w stanie bardzo dobrym (nie licząc rysek na plecach, ale to samo mialem w moim Mate 10 Pro mimo noszenia w etui.

Do tego na gwarancji do Września 2022 (plus akurat teraz Huawei ma promocje + 6 ekstra miesięcy, to mam w sumie gwarancję do marca 2023)

Teraz tylko muszę jakieś szkło lub dobra folie na ekran i jazda :)