Wpis z mikrobloga

widzę że dalej swoje, szkoda z Tobą dyskutować. Gdybym się kierował Twoimi radami to dalej bym się patrzył jak ceny mieszkań rosną i zamiast płacić 9k/m2 to z utęsknieniem patrzyłbym na powrót cen do takiego poziomu.

@Zwierzak24: bardzo się cieszę że podjąłeś słuszną Twoim zdaniem decyzję o hipotece i nie przejmujesz się wzrostem raty o 200 PLN. Nie każdy tak ma.
Jeśli nie przeszkadza ci, że będziesz teraz, jako kredytobiorca
  • Odpowiedz
@mookie: Ładne odskakujesz od głównego tematu, wg. Twojej retoryki obecnie i sprzed paru lat to branie kredytu hipotecznego jest złe. W takim razie powiedz mi w jaki sposób ludzie mają sobie sfinansować zakup mieszkania w którym chcą sobie spokojnie żyć i jednocześnie nie są w stanie uzbierać 100% środków bez podpierania się kredytem?
  • Odpowiedz
@Zwierzak24: to Ty odwracasz kota ogonem, ja Ci nie mówię jak masz żyć, ale na wykopie widzę wielu, którzy mówią weź kredyt i kup mieszkanie - to jedyna droga.

To kto jest tym, który próbuje coś sprzedać - ja nie wskazuję alternatyw których jest wiele, nie jestem naganiaczem. Przepycham się czasami z kilkoma ziutkami siedzącymi w biznesie, bo nie zgadzam się z ich retoryką. Ktoś kto sprzedaje pomidory też zawsze
  • Odpowiedz