Wpis z mikrobloga

Wybieram się do Włoch w listopadzie na 3-4 dni, jestem niezaszczepiony to wiadomo w Włoch musze test zrobić, ale w drogę powrotną mogę go zrobić dopiero w PL, czy tam już wymagają tego swojego green passa żeby wejść na lotnisko i do samolotu? To samo z hotelem?

Opieram się o tą informację i nie wiem jak ją interpretować

Od 1 września 2021 r. tylko osoby posiadające certyfikat unijny (tzw. paszport covidowy, green pass) (potwierdzający zaszczepienie co najmniej 1 dawką (co najmniej 14 dni wcześniej) /lub ozdrowienie (maksymalnie 6 miesięcy wcześniej)/lub negatywny wynik testu) będą mogły korzystać z następujących środków transportu:

statków powietrznych wykorzystywanych do komercyjnych usług transportu pasażerskiego (z uwzględnieniem zasad związanych z przekraczaniem granicy miedzypaństwowej);

#wlochy
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@angelofdeath007: jak wracałam z Włoch do Polski to służby graniczne w PL sprawdzała testy. We włoszech na lotnisku nie sprawdzali.
We włoszech teoretycznie powinni sprawdzać przy rejestracji i przy wejściu do restauracji i innych atrakcji turystycznych - jedni to robią inni nie,
  • Odpowiedz