Wpis z mikrobloga

Ma edukację za darmo z podatków gdzie w wielu państwach trzeba normalnie płacić ale mało, #!$%@? mało dajcie jej więc

@Aiseq: Jeśli ktoś ma w rodzinie niewysokie dochody (a progi nie są na aż tak bardzo niskim poziomie) to można dostać stypendium socjalne. Poza tym stypendium dla 10% najlepszych studentów jak się komuś chce uczyć. Wybitni mogą jeszcze jakieś inne pro stypendia uzyskiwać. Miałem na studiach znajomych, którzy łącznie dostawali
  • Odpowiedz
@Logan00: niech cipcia bierze kredyt studencki, niech rodzice na nią kładą, albo niech #!$%@? do roboty.
Niektórym się w dupach poprzewracało, wieczne daj, daj, do roboty to też lewe, nic się nie chce robić, czekać najlepiej na gotowe.
Niech ogłoszenie na roksie da. Hajsu będzie miała jak lodu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Logan00: a to przypadkiem rodziców od tego się nie ma? Tzn mają obowiązek utrzymać was do 26 roku życia jeśli się uczycie. Jeśli mają z tym problem to jest dostępna pomoc socjalna. Zanim zaczniesz narzekać zapoznaj się z prawami xD
  • Odpowiedz
@Negard: nawet lepiej. jest coś takiego jak Stypednium socjalne - niezależne od wyników w nauce. W dawnych latach studenckich miałem takiego kolegę co to ciągnął, choć nie miał wydatków mieszkaniowych i jeździł chyba najlepszym autem na całym roku, taki był cwany.
  • Odpowiedz
@Logan00: jest stypendium naukowe, jest stypendium socjalne. zawsze tez mozna wziac kredyt studencki. ja cale studia pracowalam i dalam rade, mgr na 4,5 zdany. mialam tez znajomych, ktorzy wyjezdzali w wakacje na jakies zbiory czy magazyn i zyli z zaoszczedzonej kasy.
  • Odpowiedz
@SchwererGustav: na socjalne wystarczy, ze rodzic pracuje za granica, a drugi za minimalna lub wcale. albo ludzie zmieniali zameldowanie na adres babci i tez dostawali, bo babcia ma niska emeryture. mialam takie przypadki na studiach, dostawali 800 zl miesiecznie socjalnego.
  • Odpowiedz
odpowiedz

@Logan00: jeśli szkoły wyższe uznawane byłyby za elitarne ośrodki edukacji gdzie przyjmuje się jedynie wybitne jednostki to jak najbardziej byłbym za takim rozwiązaniem. Niestety w dzisiejszych czasach dobrze wiemy jaki jest poziom uniwerków więc pancia niech lepiej ubiera czapeczkę i mundurek i robi triple z maczom.
  • Odpowiedz