Cześć Mirki, od kilku lat chodzi mi po głowie podróż do USA. Od dłuższego czasu śledzę @R2D2_z_Sosnowca i jaram się coraz bardziej.
Do wszystkich którzy byli w #usa lub tam mieszkają dwa pytania:
1) Ile pieniędzy muszę mieć przygotowane (z jakąś górką), aby opłacić przelot w obie strony, jedzenie na miejscu, jakieś atrakcje, podróże pomiędzy stanami i spanie w jakiś pokojach #airbnb lub motelach (nie wiem co tańsze). - wiem, że trudno jest to wycenić, bo wszystko zależy od osoby, ale chodzi mi o jakieś wasze doświadczenie.
2) Drugie pytanie, chyba dla mnie ważniejsze. Czy kiedyś wróciliście ponownie na takie "wakacje" do USA? Nie wiem czy nastawiać się na zasadzie, że jadę tam na dwa tygodnie, chcę zobaczyć wszystko co mnie interesuje teraz, bo już tam nie wrócę...
1. To wszystko łatwo wycenić sprawdzając w necie. 2. Dwa tygodnie to mało czasu. Jak Ci się spodoba to wrócisz, bo czemu nie? Przecież cena lotu nie jest zaporowa, na tle Azji to jest wręcz tanio. Prędzej nie wrócisz gdy nie spodoba Ci się ten p--------k.
Nie ma czegoś takiego jak Ameryka jeśli chodzi o zwiedzanie. To tak jakby ktoś stąd powiedział że leci do Europy i co zwiedzić i czy da radę całą. Musisz wybrać sobie cel samemu i na tej bazie robić sobie budżet. Koncentrujesz się np na okolicach Nowego Jorku i zakładasz że zwiedzasz to i to i sprawdzasz online cenę każdej z atrakcji. Nie mogę ci podać nawet zbliżonego budżetu bo
Do wszystkich którzy byli w #usa lub tam mieszkają dwa pytania:
1) Ile pieniędzy muszę mieć przygotowane (z jakąś górką), aby opłacić przelot w obie strony, jedzenie na miejscu, jakieś atrakcje, podróże pomiędzy stanami i spanie w jakiś pokojach #airbnb lub motelach (nie wiem co tańsze). - wiem, że trudno jest to wycenić, bo wszystko zależy od osoby, ale chodzi mi o jakieś wasze doświadczenie.
2) Drugie pytanie, chyba dla mnie ważniejsze. Czy kiedyś wróciliście ponownie na takie "wakacje" do USA? Nie wiem czy nastawiać się na zasadzie, że jadę tam na dwa tygodnie, chcę zobaczyć wszystko co mnie interesuje teraz, bo już tam nie wrócę...
#wakacje #podroze #ameryka #urlop
1. To wszystko łatwo wycenić sprawdzając w necie.
2. Dwa tygodnie to mało czasu. Jak Ci się spodoba to wrócisz, bo czemu nie? Przecież cena lotu nie jest zaporowa, na tle Azji to jest wręcz tanio. Prędzej nie wrócisz gdy nie spodoba Ci się ten p--------k.
@Zoltafik: nie ziomek, bardzo łatwo to wycenić - airbnb czy mc donalds nie podają cen na priv, wszystko masz na stronie
tak, bo w normalnych czasach bilety potrafiły kosztować śmieszne pieniądze (400-800 zł z europy)
Nie ma czegoś takiego jak Ameryka jeśli chodzi o zwiedzanie. To tak jakby ktoś stąd powiedział że leci do Europy i co zwiedzić i czy da radę całą. Musisz wybrać sobie cel samemu i na tej bazie robić sobie budżet. Koncentrujesz się np na okolicach Nowego Jorku i zakładasz że zwiedzasz to i to i sprawdzasz online cenę każdej z atrakcji. Nie mogę ci podać nawet zbliżonego budżetu bo