Aktywne Wpisy
m__b +44
Cześć Wykopowicze!
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
cadec +138
#norwegia #emigracja
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
https://www.wykop.pl/wpis/60797989/wolam-uzytkownikow-ktorzy-zaplusowali-nastepujace-/#comment-215735725
Tym razem wykułem nóż z łańcucha :) w komentarzu zdjęcie jak to wyglądało na początku. Sprawa dość trudna do wykonania, bo bardzo dużo wolnych przestrzeni którą trzeba było zakuć w jednolitą całość. Niezwykle pomocny był boraks w słusznej ilości. Musiałem zrobić kilka podejść, zanim udało się uzyskać wzór bez delaminacji. Jako rdzeń noża (troche jak opis różdżki w Harrym Potterze ) #heheszki posłużyła mi stal węglowa NCV1 - widać ją jako jednolity kolor przy krawędzi tnącej. Zahartowana na jakieś 59HRC. Rękojeść z drewna egzotycznego.
Gdyby ktoś chciał przeczytać więcej o moich nożach to tutaj na tagu #justcraftedgoods albo na fb
https://www.facebook.com/people/Skubel-Knives/100063497495096/ - mam w najbliższym czasie do pokazania około 15 nowych noży więc będzie się tam działo troszkę więcej niż ostatnimi czasy
#noze #hobby #knifemaking
@stefan_1971: Gdy zostawisz niezabezpieczony rower na balkonie na zimę i wyjmiesz go na wiosnę to łańcuch będzie rudy :) Ten nóż trzeba wycierać do sucha po użyciu, a jak ma leżeć kilka miesięcy bez ruchu to najlepiej posmarować go jakimś tłuszczem :) Zauważyłem, że jest dość duży strach przed rdzewnymi stalami - nie ma co się