Wpis z mikrobloga

Fajne video o tym, jak gość będąc Software Enginieer'em tak jak my w większości po korporacjach poszedł w stronę bycia specjalistą w jednej danej technologii, w skrócie mówiąc niszy. Opowiada o tym procesie, dlaczego wybrał niszę, o plusach i minusach. Sam ostatnio mam podobne myśli, aby w czymś się wyspecjalizować, ponieważ aktualnie jako Java Developer martwi mnie to, jak ogromny rozstrzał technologii jest na tym stanowisku i tak naprawdę w niczym nie jestem spcecjalistą.

#programowanie #java #pracait #pracbaza #programista15k
  • 18
@jaca_66: @GotoFinal: umknęło wam chyba, że gość reklamuje swoję obecną firmę tj. Mule Soft ( ͡° ͜ʖ ͡°) firma go wysłała na prelekcję by naganiał ludzi do Mule Soft by nie musiała tak dużo płacić takim jak on ( ͡° ͜ʖ ͡°) obie strony zadowolne, bo gość już ma ugruntowaną pozycję
@jaca_66: myśle, ze za 15 lat świat IT będzie wyglądać jeszcze inaczej. Z zasady może już nie być AWS, tak jak 15 lat temu nie było za dużo data centers (raczej telekomy i banki) itd. Musimy być agile, tj. dostosować się do tego co dzieje się na rynku ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)