Aktywne Wpisy

ShadyTalezz +6
Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywały od ekstremistów, faszystów, szurów itp. potem idą z nimi do łóżka - w tym wypadku na piwko. Bardzo mocno się wahałem czy iść na drugą turę i obrzydzeniem oddać głos na Rafała ale zostaję w domu - jeśli ktoś nazywa kogoś faszystą a potem pije z nim p--o to albo kłamał i wcale tej osoby za faszystę nie uznawał albo z
źródło: GrQseC1XAAE4IjK
Pobierz
skrogg +9
Młoda Edyta Górniak pracuje nad "To nie ja byłam e-wom".
źródło: 499815417_1127128412784433_3251499444646812082_n
Pobierz

Pracuje na pełen etat w trybie zmianowym na zmianę B w takim trybie że co drugi weekend pracujący a w zamian za to jeden dzień w tygodniu wolny, rok temu rozpocząłem studia i na rozmowie z kierownikiem ustaliłem, że albo będę miał wolne na zjazdy albo pracował tylko od poniedziałku do piątku. Napisałem podanie o zmianę systemu pracy na pracę od poniedziałku do piątku bo mi to lepiej pasuje, uzasadniłem tym, że rozwijam swoje kompetencje studia itp. podanie zostało zaakceptowane
Przez cały rok nie było problemu aż do teraz, pobieram grafik a tam jeden weekend pracujący akurat wtedy kiedy mam zjazd a w dodatku na zmianę C, bez żadnej konsultacji ze mną bez żadnego telefonu po prostu dostałem grafik i tyle. Rozmowa z kierownikiem ciężką bo nie ma ludzi bo w tym czasie jest potrzeba bla bla bla i że to że mam zatwierdzone to nie znaczy że zawsze bo teraz jest potrzeba i tyle.
Więc moje pytanie, jak to wygląda ze strony prawa pracy czy też ogólnego prawa? Coś mogę oficjalną droga ugrać? Informować o tym fakcie inspekcje pracy? Czy jak?
#prawopracy #pracbaza #praca #kiciochpyta
Kurcze myślałem że jak mam zgodę to coś idzie ugrać. Czyli podpisując umowę o pracę stałem się niewolnikiem.
Z drugiej strony w mojej firmie na tym samym stanowisku pracuje jakoś około 3500 osób, tylko rozchodzi się o pieniądze bo na 100% znalazło by się bardzo dużo chętnych żeby przyjść w ten dzień do
Jutro mam zamiar przejrzeć regulaminy w tym moim januszexie.
Akurat przerwy czas pracy itp. są u mnie bardzo pilnowane więc wszystko musi się zgadzać, kiedyś mi zabrakło 1 minuty do wymaganej przerwy i na cito miałem zmieniane godziny pracy na takie żeby było ok.