Wpis z mikrobloga

Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywały od ekstremistów, faszystów, szurów itp. potem idą z nimi do łóżka - w tym wypadku na piwko. Bardzo mocno się wahałem czy iść na drugą turę i obrzydzeniem oddać głos na Rafała ale zostaję w domu - jeśli ktoś nazywa kogoś faszystą a potem pije z nim p--o to albo kłamał i wcale tej osoby za faszystę nie uznawał albo z faszyzmem nie ma problemu a takie zachowania go normalizują i promują, ja tego nie chcę więc głosu na to nie oddam, są jakieś granice a materialnie konfa i ko są na tyle blisko siebie że ich koalicja w przyszłości mnie nie zdziwi i z dnia na dzień coraz więcej na to wskazuje

Obrazek dla atencji.

#bekazlibka #neuropa #zandberg #razem #antykapitalizm
ShadyTalezz - Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywa...

źródło: GrQseC1XAAE4IjK

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 100
@ShadyTalezz gość przez 2 godziny bronił swoich lewicowych poglądów i wyjaśniał bzdury konfiarza co do lgbt ale po wszystkim poszedł się z nim napić piwa więc moim obowiązkiem jest się obrazić co by zwiększyć szanse gangusa na prezydenta xd ma to sens
  • Odpowiedz
  • 3
@S_T_A_L_K_E_R_:

Ja mam znajomych lewicowych pracowych centralnych.

Mam ostrać którymś by innym to nie przeszkadzało?

nie misiu, polityk a osoba prywatna to coś innego, zwykłych osób za ich poglądy nie winię bo często nie są świadomi pełni ich spektrum i konsekwencji, co do polityków - mam zupełnie inne zdanie, ich winię bo są albo chociaż powinni być świadomi tego co robią
  • Odpowiedz
  • 7
@Ataxia:

gość przez 2 godziny bronił swoich lewicowych poglądów i wyjaśniał bzdury konfiarza co do lgbt

misiu polityka tożsamościowo akurat jest dla mnie drugorzędna - i dla polityków też, gdy tylko stanie się niewygodna to swoje progresywne narracje porzucą, liczy się interes materialny a na tej płaszczyźnie KO i Konfa wiele się nie różnią - w końcu PO już kiedyś służbę zdrowia próbowało sprywatyzować ale młodsi ludzie nie pamiętają.
  • Odpowiedz
  • 7
@Ataxia: nie cofnął się o krok tylko jeśli chodzi o podatki i sprawy gospodarcze to się p--------i to samo prawie, jak będzie mu się to opłacało politycznie to z tożsamościówką zrobi to samo

Napisz po prostu że masz w dupie swój kraj

nie mam dlatego nie chce konfy gdziekolwiek blisko władzy, wolę PIS niż konfę i wolę PO niż
  • Odpowiedz
  • 7
@ShadyTalezz +1 kolego, nie będę głosował na kogoś kto pije browara z faszolami dla żyrandola, po temacie, zostaje w domu zarówno ja, jak i większość moich znajomych głosujących na Zandberga, pojawiło się też kilku dalszych którzy zdecydowali się oddać głos na Biejat - ciekawe czy to p--o było warte poparcie środowisk lewicowych,.wyczuwam piękną Kamale Harris :-)
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: nie wpadłbym na to, że pójście na p--o można w taki sposób odebrać. Widzę tutaj objawy obsesji politycznej.

Swoją drogą, w google nic nie znalazłem, żeby Trzaskowski powiedział o Mentzenie "faszysta". Nie wiem do jakich słów się odnosisz, ale często politycy i dziennikarze używają takich określeń w sposób mocno przesadzony tylko dlatego, że niosą duży ładunek emocjonalny,
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz “Polityka tożsamościowa akurat jest dla mnie drugorzędna” - aha XD no tak, zignorujmy 8 lat dehumanizacji osób o odmiennej orientacji seksualnej i tożsamości płciowej przez rząd PiSu, tylko dlatego, że są oni trochę bardziej “prospołeczni” w kwestiach gospodarczych od koalicji (która btw też się dostosowała do nastrojów społecznych). W przypadku wygranej nawrockiego będziemy mieć praktycznie 100% szans na koalicje PiS+Konfederacja, gdzie wszystkie prospołeczne postulaty pójdą do kosza - ultrakapitalistyczny katotaliban
Wariacik_Sztosinger - @ShadyTalezz “Polityka tożsamościowa akurat jest  dla mnie drug...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: Niezależnie co Trzask zrobi i tak jest lepszym wyborem niż Nawrocki, więc nie p-----l tylko spełnił swój obowiązek Towarzyszu.

Razemki są gorsze od konfiarzy i pisowców xD

@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: No zdecydowanie, ideowe razemki najgorsze k---a mać. Jestem Razemkiem i na wykopie literalnie tylko jeden razemek zadeklarował, że na wybory nie pójdzie. Na X masz trolli i boty podające się za razemków.
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: czyli twój nieoddany głos będzie się liczyć proporcjonalnie do wyniku wyborów, czyli jak rocky dostanie 45%, rafał 40% a reszta wyborców nie przyjdzie to tak jakbyś oddał głos na nawrockiego walkowerem. Ty sie lepiej 15 razy zastanów nad tym.
  • Odpowiedz