Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak wygląda rejestracja w urzędzie pracy? Na co się przygotować? Opłaca się to w ogóle robić czy lepiej szukać roboty na własną rękę? W tym roku skończyłem technikum i doświadczenia mi brak także nie wiem na co się zdecydować.
#praca #pracbaza #szkola #pytanie #pytaniedoeksperta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #616b0d0e820612000adcf4c8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: formularz znajdziesz w necie to będziesz wiedział czy musisz coś przygotować (chyba nie), jak byłem się kiedyś rejestrować po studiach bo nie chciało mi się szukać roboty to mi babka powiedziała wprost, że mają tylko oferty za 2000zł/mies i nie mają pracy dla ludzi z moim wykształceniem i nawet mi nie zaprezentowała ofert ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Oprócz potrzebnych dokumentów (świadectwa i ID) nie potrzebujesz nic więcej. Teraz jest pandemia i Powiatowe Urzędy Pracy nie robią nic jeśli sam się nie zgłosisz do nich. Jak wyznaczą ci termin to tydzień przed przekładają na za 2-3miesiące i tak w kółko. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Zarejestruj się, może jakiś kurs dostaniesz albo sam sobie zorganizujesz jak masz pomysł na co. Nie wiem jakie miasto
  • Odpowiedz
@bruuh: Tam się chodzi po zasiłki a nie robotę, jakieś marne oferty pracy tymczasowej maja żeby nie było przypału ze urząd pracy bez pracy ale ogólnie ich cel jest inny. Nie tylko w Polsce.
  • Odpowiedz
@FeyNiX: tam sie chodzi po to żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne jak robisz sobie wakacje po studiach, nie po to jest praca żeby brać zasiłki
  • Odpowiedz