Aktywne Wpisy

mirkowyzwania +102
Nadszedł czas na podjęcie nowych, szalonych wyzwań! Po roku przerwy wracamy i rozpoczynamy jesienną edycję #mirkowyzwanie!
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w

Grash-Varrag-Arushat +324
Dziewczyna mojego ziomka go zdradziła i wysłała mu coś takiego XDD
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder

Jaki najprościej napisać GUI do plików konfiguracyjnych w #linux.? (niektóre z tych plików wymagają roota do edycji)
Chyba idealnie byłoby napisac program, połączyć przez stronę www i zmienić jakieś ustawienia, uruchomić jakiś skrypt powłoki.
Jak coś takiego zrobić?
Dzięki
#programowanie #linux #raspberrypi
jak odpalisz to z rootem w środku i zamontujesz foldery które chcesz edytować to nie będzie problemu
Hmm.
To będzie używane także przez inne osoby, i nie chce im za dużo mówi.
Wolałbym im pokazać stronę www gdzie można wpisać dane i nacisnąć start i tyle ( ͡º ͜ʖ͡º)
Może zbyt zawile napisałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mam na Linuksie pliki konfiguracyjne, (niektóre wymagają roota)
Na podstawie których uruchamiane sa programy.
Chciałbym uniknąć ręcznego logowania zmianę tych ustawień i uruchamianie programów, dlatego wymyśliłem sobie takie narzędzie działające przez stronę www.
Można tam wpisać wszystkie ustawienia a ns końcu nacisnąć guzik a to narzędzie odpali program w oparciu o te dane konfiguracyjne.
Ok to mogę zrobić, problem zostaje jak zmieniać te pliki
Dzięki, to brzmi wykonanie. W sumie stronka może być nawet prosta byle zbierała dane i gdzieś je zapisywała.