Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 258
Podoba mi się ta koncepcja żeby w przypadku nowych filmów robić jeden plakat dla hamburgerowej hołoty, który ma wyglądać jak każdy inny plakat każdego innego współczesnego filmu z białym tłem i wielkimi mordami obsady oraz drugi plakat artystyczny dla ludzi o co najmniej przeciętnej inteligencji i przeciętnym zmyśle estetycznym, który oddaje jakoś esencję filmu i mówi o nim znacznie więcej niż takie gigantyczne mordy jakichś ludzi xD
#film #kino #przemyslenia
Pobierz T.....i - Podoba mi się ta koncepcja żeby w przypadku nowych filmów robić jeden plaka...
źródło: comment_1634368243TFzOXkXq5XZxD7O7uv0zFi.jpg
  • 22
  • 71
@Tino: @Djelon:
Nie, Ostatni Pojedynek to świetny film. Fajna dbałość o średniowieczne realia, prawa, zwyczaje i tamtejszy sposób myślenia. To nie są po prostu współcześni ludzie ubrani w kostiumy jak zazwyczaj w przypadku historycznych filmów, a faktycznie zachowują się tak jak mogli zachowywać się ludzie tamtych czasów. Nie ma czarnych w XIV wiecznej Francji jeśli o to pytacie. Jest pokazana za to problematyka gwałtu i właśnie jest to zrobione tak
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Tino: prawie, bo to średniowieczne #metoo. Z opisu "Opowieść o zdradzie i zemście rozgrywająca się w scenerii czternastowiecznej Francji, gdzie brutalność i przemoc wobec kobiet są na porządku dziennym." ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 4
@Bleck: No nie, obiektywnie stwierdzam, że te standardowe masowe plakaty robione na jedno kopyto to taki wabik na tępą publikę, która boi się wszystkiego co nowe i inne, tylko w kółko chce konsumować rzeczy, z którymi jest dobrze zaznajomiona. To jest bardziej zabieg psychologiczny współczesnych wytwórni filmowych niż zabieg artystyczny. Wystarczy być zupełnie przeciętnym człowiekiem, który obejrzał w życiu 10 filmów żeby potrafić odebrać i zinterpretować taki nieoczywisty artystyczny plakat, nie