Aktywne Wpisy

wjtk123 +739
Wczoraj gruchnęła wiadomość, która wywołała u mnie szok i radość: Polska negocjuje dołączenie do brytyjsko-włosko-japońskiego programu samolotu VI generacji GCAP. Oczywiście nie jako równorzędny partner, ale jako finansujący i przyszły podwykonawca. Jest to przełomowa informacja, na wielu płaszczyznach:
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
źródło: gcap
Pobierz
bArrek +37
Ustawiłem się z ziomkiem na chlanie i właśnie jego żona do mnie napisała z pretensjami że co ja sobie wyobrażam że on ma żonę i dom i rodzinę i inne rzeczy na głowie i nie wiem co zrobić teraz czy odwołać spotkanie po prostu czy pokazać mu co jego luba o----------a czy c--j zostawić jak jest

źródło: comment_1634003703Zkm2fovoYLAbwcElKlZbIN.jpg
Pobierzźródło: comment_1634020547DgieiB0QA4i61nHID7yD4I.jpg
Pobierzźródło: comment_1634023058CBFpxuZ4ZP2sid9AuC1LjY.jpg
PobierzNa moej dzielnicy, powstał nowy polski sklep spozywczy, przychodza tam Rumuni, Polacy, Litwini, Mołdawiacy ale też Anglicy, bo lubią nasze wędliny.
Ekspedietki zawsze wiedzą kiedy do klienta odezwać się po Polsku, to po prostu widać.
Nie lubie stereotypów, jestem przeciwny takim zachowaniom, które generalizują.
Ale łysy baniak, tepa morda, srebrny łańcuch i tandetne tribale na bicepsach to
źródło: comment_1634027331JrhnKIXlnvgjHVZRXzPIKA.jpg
Pobierz