Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +89
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
@LuxEtClamabunt: ale dzieciak miał maskę Kacpra więc pytanie czy czasem za 2 tego nie liczą :P Pewnie brakuje tej żółtej ręki na samochodzie, jest jeszcze pies na samochodzie z czymś zawieszonym i to coś w co jest owiniety szalik z harry pottera.
@Jotemov12: właśnie znalazłem czym jest ta ręka, to "Snatch"
@Jotemov12: to też znalazłem właśnie przed chwilą, "There’s Something About Mary" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LuxEtClamabunt: zauważył, tylko napisał po polsku.