Kupowanie opon z tamtego roku - jakie są plusy a jakie minusy? Jak kupuję w sklepie nówki, to chyba ok? Gwarancja od momentu zakupu obowiązuje czy od daty produkcji?
@PanKracy582: kupujesz tańsze opony, jak je będziesz oszczędzał to szybciej się zestarzeją (przez swój wiek starsze juz przy zakupie). Jak kupisz świeże (drożej ) to się tak samo zużyją na torze jak te roczne.
Dobrze przechowywana opona nie traci właściwości do 3lat od produkcji. (tak twierdzą producenci)
Im więcej jeździsz i szybciej zużywasz opony tym bardziej się opłaca kupować roczne czy paroletnie opony nowe.
@PanKracy582: typie, to Ty chyba jakiś ograniczony jesteś xd dobrze, Ci napisał, ze bardziej sie opłaca, bo tańsza oponę zużyjesz w takim samym czasie jak droższa, a właściwości maja takie same xd
dobra, to tobie zacytuje i wytłuszczę, może chociaż ty przeczytasz ze zrozumieniem i coś dotrze
nic złego, o ile nie planujesz zakładać tego do jakiegoś supercara i upalać na Nurburgringu
@PanKracy582: przeczytałem i dalej nie wiem czemu ktoś miał by nie zakładać nowych opon z DOT z zeszłego roku do supercara na Nurburgring. Wytłumaczysz mi?
#opony #motoryzacja
minus masz oponę rocznikowi starszą
Jak dużo jeździsz i ja zajedziesz w 5-6 lat to warto
@MachiavelliTan:
plus- niższa cena
minus- roczne opony
nic złego, o ile nie planujesz zakładać tego do jakiegoś supercara i upalać na Nurburgringu
@PanKracy582: właśnie wtedy się bardziej opłaca bo szybko je zużyjesz
@brh77603:
co?
XD
zastanów się co za bzdurę napisałeś
Dobrze przechowywana opona nie traci właściwości do 3lat od produkcji. (tak twierdzą producenci)
Im więcej jeździsz i szybciej zużywasz opony tym bardziej się opłaca kupować roczne czy paroletnie opony nowe.
typie, ale ja nie o tym xD
do upalania gruza to se zakładaj nalewki i kręć kółka pod remizą xDDDDD
nom
ja o jednym, ty o drugim
podkreślę słówko, może załapiesz tym razem:
chryste ziomek, ogarnij się xDDDDDDDD
@MachiavelliTan: im więcej jeździsz tym się bardziej opłaca, jak robisz mało KM to się opona i tak zestarzeje niż ją zjedziesz do ogranicznika
@brh77603:
nadal nie zrozumiałeś tego, co wytłuściłem
dopóki nie przeczytasz i nie zrozumiesz to nie pisz do mnie, typie
dzięki
@brh77603:
prosiłem, abyś nie odzywał się dopóki nie zrozumiesz co napisałem
ty serio taki ograniczony czy to jakaś forma trollowania?
Jak byś taki mądry był to byś wyjaśnił o co Ci chodzi.
@brh77603:
a ty wyjechałeś z oponami na dojechanie, to zasugerowałem nalewki bo wyjdzie
@PanKracy582: przeczytałem i dalej nie wiem czemu ktoś miał by nie zakładać nowych opon z DOT z zeszłego roku do supercara na Nurburgring. Wytłumaczysz mi?