Wpis z mikrobloga

15 minut temu jechaliśmy s7 w kierunku Gdańska. Za żuławami są kule na słupie WN. Pomocnik zapytał się po co one tam są. Odpowiedziałem. Teraz odpalam Youtube a tam #!$%@? taka reklama. Jak wyłączyć mikrofon w telefonie aby podczas kiedy go nie używamy to ten był nieaktywny?

#pytanie #telefony #android
Zarzutkkake - 15 minut temu jechaliśmy s7 w kierunku Gdańska. Za żuławami są kule na ...

źródło: comment_16330744558VIi27dCPSlrm8MO1MNoop.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Zarzutkkake: pfff, nagrywanie rozmów (i to przy odebranych uprawnieniach apkom) już mnie nawet nie rusza. Ostatnio miałem większy mind fuck.

Dostałem w prezencie whisky. Nie jestem jakimś koneserem, marki nawet nie znałem, widziałem ją pierwszy raz. Podziękowałem, nie wypowiedziałem nazwy whisky ani razu, a ją samą postawiłem na stole i sobie tak leżała cały dzień.

Na drugi dzień reklama na fejsie. Czego? No #!$%@? zaskakujące, oczywiście, że tej whisky. XD
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: Taka akcja ma miejsce już od wielu lat i już chyba wszyscy to zaczęli zauważać. Dobra wiadomość jest taka, że to całe podsluchane audio procesują tylko systemy rozpoznawania mowy i potem dopasowują reklamy do tego, co zostało zrozumiane przez komputer.

Oczywiście ludzie też mogą mieć do tego dostęp, ale ilość materiału audio jest niewyobrażalnie duża. Nikogo tam w Google czy FB nie obchodzi przeciętny użytkownik telefonu. Bardziej bym się
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: Wczoraj mi się ten film pojawił w reklamach na youtube, pamiętam po nawet w to kliknąłem, czyżbyś mnie podsłuchiwał i wtedy specjalnie zrobił ten wpis żebym napisał komentarz i dał atencję? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: Śmiejcie się, ale kiedyś z niebieskim heheszkowaliśmy z pierdów, kilka razy to słowo się przewinęło w naszej rozmowie, a na następny dzień miałam na FB reklamę jakichś antybąkowych majtek, które niby pochłaniają przykre zapachy xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@jPaolo2: bo odebrałeś jej uprawnienia lol oczywiście jak apka jest systemowa to teoretycznie może sobie te uprawnienia nadać z powrotem, dlatego lepiej wywalić taką apke przez adb
  • Odpowiedz
@Anien: jakie formy zaprzeczają? Pokaż źródło. Oficjalne stanowisko mówi że mikrofon jest używany do rejestrowania dźwięku w celu personalizacji reklam za zgodą użytkownika (pewnie za odmową również xD), wszystko jest w umowie która akceptujesz bez czytania
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: coś w tym jest, kiedyś z żoną wieczorem rozmawialiśmy na temat ogrodzenia i podrzuciłem pomysł drewnianych ogrodzeń panelowych, na pewno żadne z nas nie googlowało tego tematu bo leżeliśmy już w łóżku, rano wstaję pierwszy, biorę telefon a tam zaraz reklama leroy z ogrodzeniami panelowymi
  • Odpowiedz