Wpis z mikrobloga

Egzamin na motocykl jutro a ja nadal mam problem z ominięciem przeszkody tj. nie przekraczam 50 km/h często. Jakieś rady? Pilnują tego w każdym wordzie mocno? Słyszałem, że bywa z tym różnie.

#motocykle #prawojazdy
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@B12477: Niestety dla Ciebie ale pilnija. Wczoraj dziewczyna oblała bo miala 49km/h. Moja rada, wrzuc 1 daj mu gazu od razu potem 2 i odkrec manete. Pomiar jest wykonywany tylko na pierwszej bramce, potem mozesz odpuścić gaz.
  • Odpowiedz
@B12477: Ja chciałem delikatnie żeby nie w-----ć egzaminatora i po pierwszym przejeździe miałem koło 48, egzaminatorka kazała powtórzyć p-----------ć od serca to za drugim razem miałem z 65. Odkręcaj, nie bój żaby. A najlepiej weź godzinkę czy dwie przed egzaminem i poćwicz, nie celuj równo w 50 tylko oswój się z tym żeby zrobić to z dużym zapasem, to pójdzie.
  • Odpowiedz
@B12477: jeszcze małe nieporozumienie było bo zrozumiałem, że miałem zaliczoną pierwszą próbę a tu zonk.. może bym dał już k----e miodu do oporu jakbym był świadomy że to ostatnia szansa xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@B12477: nosz k---a mać, nic mnie bardziej nie w-----a jak, ktoś kto popełnia te same błędy co ja, mimo iż mu pierw powiem co ma zrobić żeby było dobrze, czemuś k---a nie odkręcił do huja pana na maxa?!
  • Odpowiedz
@B12477: nie załamuj się mordo i koniecznie weź dwie godziny dodatkowych jazd - naciskaj na instruktora, żeby nauczył Cię robić do porzygu tę przeszkodę.

Będzie dobrze - daj znać po powtórce :).
  • Odpowiedz
@B12477: u mnie na szkole to może przez całe 20 godzin jazd to max 20 minut spędziłem na ominięciu przeszkody. Chyba ta prędkość jest u Ciebie blokadą. Normalnie wjeżdżasz na p-----e i puszczasz gaz po ominięciu bramki. Ja sobie zacząłem hamować dopiero po drugiej bramce i było git. Trzymam kciuki żeby następnym razem się udało :)
  • Odpowiedz