Wpis z mikrobloga

@Mayon: ano, jasne że ma przede wszystkim jeździć, zrób mu takie odświeżenie tylko jeśli CA to prześwietl sobie temat modyfikowanego smoka jeśli jeszcze ktoś tego nie zrobił (chyba ludzie wsadzali z SRów, ale też jeśli pamiętam wystarczyło go przedłużyć), powiększoną miskę z przegrodami, restryktor czy dodatkowy spływ, chociaż jak zwiększysz znacznie pojemność układu to może "trzymanie" oleju przez głowice nie będzie problemem - ale wiem że niektóre wersje miały takowe
  • Odpowiedz
@Mayon mordeczko mieliśmy takiego na początku lat 90 - ludzie robili sobie z nim zdjęcia w Polsce. Był mega szybki ale pamiętam, że był podkrecany i po 2 latach brał więcej oleju niż beny. A Twój ma takie 2 ładne paski na boku?
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: o smoku, misce i innych kwestiach olejowych już czytałem, postaram się coś poprawić w tym temacie. Chociaż ile ludzi, tyle opinii - nawet na turbokillersach zdania są podzielone, czy trzeba czy nie do codziennej jazdy i okazjonalnego boku :) Ale ogólnie to jestem świadomy problemu, na pewno w trakcie remontu wpadnie nowa OEM pompa, a utrzymywanie poziomu w maxie i odpowiednia lepkość nie są mi obce już po 350z
  • Odpowiedz
@chumojwazdziki: miło że pamiętasz :D Wrzuciłem chyba jeszcze dwa apdejty po tym poście (możesz zerknąć po profilu lub po tagu #nissan200sx), ale postaram się dopisać coś nowego na dniach. W skrócie - z budą niewiele się zmieniło, jako że mam do auta dość daleko i niestety niewiele czasu. Na ten moment, CA jest gotowe do wyjęcia, wystarczy odkręcić poduszki i podporę skrzyni. Za to SR (którego trochę
  • Odpowiedz