Aktywne Wpisy
Veela +3
#eurowizja ktory polski artysta mógłby wygrać Eurowizję? Tylko poważne propozycje
SmoczeKrocze +370
Miraski pijcie ze mną kompot. Właśnie wprowadziłem się na swoje. Nie mam absolutnie nic, kredytu też nie(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)Napompowałem materac, na którym będę spał aż do czasu kiedy przyjedzie do mnie łóżko czyli jakiś tydzień. 10 wypłata i kupię sobie szafę itd, itd ( ͡€ ͜ʖ ͡€) jestem przerażony i zarazem szczęśliwy.
#chwalesie #wygryw
#chwalesie #wygryw
Mirki, Mireczki, Mirasy, potrzebuję porady fachowca.
Long story short:
Chcę kupić motocykl, mam w bloku garaż podziemny ale zdarzają się kradzieże i chciałem motocykl dodatkowo zabezpieczyć.
Deweloper oczywiście nie pozwala wiercić w ścianie/podłodze bo hurr durr naruszę wytrzymałość, budynek wybuchnie a on straci gwarancję.
Chcialem zamontować cos takiego:
https://allegro.pl/oferta/auvray-mocna-kotwa-podlogowa-palak-do-betonu-8548251090
I teraz, skoro nie moge wiercic, czy da rade 'przykleic' to do sciany na jakas kotwe chemiczna?
Czy moze znacie jakis inny patent na to.
Thank you from the mountain
Oczywiście zostaje jeszcze problem z transportem tego ustrojstwa do garażu.
a co do klejenia, to wiesz... zawsze w razie czego przetną po prostu łańcuch i tyle. Jak się zdarzają kradzieże, to może czas aby zarząd wspólnoty pociągnął do odpowiedzialności firmę ochroniarską za niedopełnienie obowiązków.
Myslalem o lancuchu z dodatkiem manganu, który pod wpływem ciepła się utwardza, podobno nie do ucięcia.
Zdaję sobie sprawę, że każde zabezpieczenie jest do obejścia. Ale chciałbym jak najbardziej utrudnić, do tego stopnia, żeby znaleźli sobie gdzie indziej "łatwiejszy łup"
Co do niemożliwości przecięcia, to wszystko da się przeciąć. jak nie szlifierką, to nożycami, a są mechaniczne z ogromną siłą. Jak im się opłaci, to ramę przetną aby łańcucha nie ciąć, przecież i tak maszyna pójdzie na części.
Przykleić do podłoża możesz ale moim zdaniem o ile super klej raczej nie puści to wierzchnia warstwa podłoża jak najbardziej. Chyba że zeskrobiesz wierzchnią warstwę do czystego i jednolitego cementu i potem to do niego przykleisz.
Tylko wiesz że przecięcie takiej kotwy to 30s. Tak jak
Tak jak wyżej Mirek pisał, to ma być bardziej 'straszalk lub zniechęcacz'
Nie może być to farba ani kostka brukowa. Powierzchnia najlepiej aby była jednolita i nie zostawiająca "kurzu budowlanego" po przetarciu jej.
Nie masz obok siebie filaru?