Wpis z mikrobloga

Patrzę, jest ogłoszenie o pracy na pół etatu w kołchozo/januszexie, no to daję cv z braku laku. Po tygodniu oddzwania babka i mówi do mnie, czy ja na pewno dawałem cv na te ogłoszenie o pół etatu, bo ludzi często się mylą, nie czytają i chcą cały etat, dając cv na ogłoszenie o pół.

Mówię, jej więc, że świadomie złożyłem cv na te ogłoszenie o pół etatu i jestem zainteresowany takim wymiarem. Babka się nieco zdziwiła, no ale ok, i zaczęła mi tłumaczyć jakieś warunki tej pracy. Skończyła i zaczęła mi zachęcać do większego wymiaru etatu, że jest możliwość całego etatu i te teksty w stylu "więcej se pan zarobi" itp. Skoro dali takie ogłoszenie, to czemu teraz trują dupę o ten cały etat?

Zupełnie tego nie rozumiem, dlaczego ludzie tak się dziwią, że ktoś chce "sobie mniej zarobić" ale mieć więcej czasu wolnego. W końcu czas to pieniądz. Nie kołchozując, zarabiam czas. Nie ważne już nawet jak go wykorzystuje, ale nim dysponuje przecież. Czas to również bogactwo.
#przegryw #neet #pracbaza #praca
  • 78
@xVolR: Przeważnie emerytowani górnicy jeszcze ido dalej pracować. Zamiast się cieszyć zdrowiem i wolnym czasem to Ci ludzie ida dalej #!$%@? "bo nie maja co robic w domu" ¯\_(ツ)_/¯ #!$%@? nie ogarniam tego, gdybym był emerytowanym górnikiem czy innym policjantem to za #!$%@? bym nie poszedl do janusza tyrać. Po #!$%@? tracic zdrowie jak moge cieszyc sie zdrowiem na wcześniejszej emeryturze? @Pimenista
@smacznyy: Poza 500plusami, samotnymi madkami oraz inną patologią+, górnicy są największymi pasożytami społecznymi. Dej im 15 bo im się należy. Dej im wcześniejszą emeryture bo im sie należy. Dej im dotacje bo straco prace. A to sa zwykłe kopidoły i krety którzy tylko to umieją w życiu robić i uważają to za cenną pracę. Dla nich wyznacznikiem pożyteczności pracy jest ciężkość pracy. Jest ciężko to znaczy że są potrzebni bo nikt
@kamil150794: ( ͡° ͜ʖ ͡°) i tak do emetyrury w kawalerce za 2 tys, zęby mu wypadną, zdrowie straci i tyle będzie mial z tej roboty u janusza, a janusz na jego emeryturze wybuduje #!$%@? trzeci dom. Dajcie die dakej dymac bez wazeliny wy urwy komunistyczne. W glowie macie ten #!$%@? dla samego #!$%@? byleby zapierdaac i ruski pan byl zadowolony tfu
@smacznyy: ja też, czuję szczerą nienawiść do tego kraju i to tego społeczeństwa, które cieszy się gdy sąsiadowi idzie gorzej, gdy osobie wolnej nakładają maseczkę i wbijają szprycę siłą, gdy karzą wysokimi mandatami. Mentalność volksdojcza. Ale co się dziwić, kwiat polski, elita, nasza duma została pogrzebana wiele lat temu a to co żyje teraz to te odrzutki których nie było warto eliminować według naszych okupantów i mieli rację, bo teraz nie
@Pimenista: To racja. Górnik nic innego poza noszeniem metrowych szyn przez 2 km pod ziemią czy kopaniem węgla nie potrafi ¯\(ツ)_/¯ a później te gejowskie mycie sie wszyscy razem w jednej laźni z fujarami na wierzchu, nie zdziwilbym sie gdyby kogos tam zapakowali w dupe, bo w robocie okazal sie "cwelem" przeviez w wiezieniu za cwela pakuja w dupala, kij z tym ze to kryptopedalstwo bo heteroseksualny mezczyzba nie zgwalci
@smacznyy: Żeby powstał diament potrzeba wysokiej temperatury i wysokiego ciśnienia. Wtedy następuje zmiana struktury krystalicznej węgla. To jest stara metoda. Ponoć są niskociśnieniowe metody jego produkcji ale to raczej diament w formie proszku (diament techniczny)