Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +281
Wystawiłem negatyw na allegro, firma znalazła mnie na linkedinie i grozi że przekaże screeny mojej firmie w której pracuje jeśli nie usunę co z tym robić dalej, bo wku..li mnie niemilosiernie i chce ich zniszczyć za takie działania
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
b_oski +168
Uważam, że wary-obciągary są ostatecznym dowodem na to, że #rozowepaski nie "upiększają" się dla #niebieskiepaski, tylko dla innych różowych.
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
#bekazprawakow beka z prawakow, spiski na temat Niemiec niszczących Polske można włożyć tam gdzie bajki o Sorosie etc. O wiele rzadziej mówi się jednak o tzw. drugiej stronie medalu - czyli o czasem wręcz groteskowej idealizacji Niemiec (wgle całego Zachodu). Niedościgiony wzór, a w Polsce, wiadomo, jak w lesie. Przoduje w tym zwłaszcza #bekazpisu.
Tymczasem niemiecka "potęga" przespała ostatnie 30 lat i jest w dupie z firmami technologicznymi, rewolucją energetyczną, regularnie ubywa jej firm na liście 100 największych (w 2021 niemiecki geniusz ma 3 takie, dokładnie tyle samo co 5-6x mniejsze Holandia czy Szwajcaria), digitalizacja jest na poziomie gorszym niż w PL, płatności bezgotówkowe nie istnieją, dostęp do dobrej jakości neta graniczy z cudem, POTEŻNY biznes samochodowy uzależnił się od chińskiego rynku, a obecne władze robią wszystko co w ich mocy by uzależnić energetykę od Rosji. A, byłbym zapomniał - kraj jest demograficznym trupem, a przez afery z uchodźcami zrobił fatalną reklamę masowej imigracji bez której zamieni się w ubożejący dom starców**.
Ja się was pytam #4konserwy i #neuropa, czy my jesteśmy poważnym krajem upatrując boge wie czego u Helmuta i Helgi?
#swiat #geopolityka #niemcy
@Olbor: to nie jest do końca prawda. Znaczy niskie TFR jest faktem, ale istnieją kraje, które mają swoistą "kulturową" przewagę w ściąganiu imigrantów. Hiszpania ma Amerykę Łacińską, Francja Maghreb i Zachodnią Afrykę, Jukej pół świata - kraje gdzie populacja jest stosunkowo młoda, ludzie mówią w ichnich językach a edukacja jest powszechnie dostępna dzięki czemu imigranci szybciej dokładają do systemu. Nawet Polska jest w
@Olbor: ściągnie się więcej ruskojęzycznej ludności do pracy w niemieckich fabrykach na terenie Polski. Zresztą Polacy są przyzwyczajeni do niższego standardu i "nowe realia" będą dla nich prostsze w akceptacji niż dla Niemca, którego dziadek z babcią regularnie jeździł na rejsy wycieczkowcami czy tam plażował się na Costa del Sol¯\_(ツ)_/¯
@niedoszly_andrzej: Nie przesadzasz jednak w drugą stronę? Ten kraj ma jednak na globie nadal taką opinię i taki soft power, że w dalekich krajach są ludzie i to nie tylko ci mało ambitni, którzy marzą o tym, żeby migrując do Europy znaleźć się właśnie w Niemczech, a nie gdzie indziej mimo, że nic z Niemcami wspólnego nie mieli. To jest